Održana još jedna radionica za poduzetnike u turizmu na rubnim područjima NP Krka

- 16. siječnja 2015.

Foto: Grad Drniš

Grad Drniš, u sklopu provedbe projekta „ Razvoj turizma na rubnim područjima NP Krka” organizirao je dvodnevne radionice pod nazivom „ Ruralni turizam: klastering, uvjeti rekonstrukcije i prilagodbe objekata, komunikacija s turistima i agencijama”. Radionica je ponajprije namjenjena poduzetnicima u turizmu ali i svima drugim zainteresiranim za bavljenje djelatnostima u turizmu. Radionica je održana 15 i 16 siječnja u Maloj gradskoj vijećnici. Predavači su bili profesori sa Aspire-Suvremenog učilišta Split Ivo Perković i Ivo Vuka.

Ivo Vuka je u izjavi za Radio Drniš istaknuo važnost ovih radionica za ruralno područje.
” Turizam je postao globalno selo i ako ne pratimo trendove i promjene zaostajat ćemo za našom konkurencijom. Poseban se naglasak uz naše more daje na ruralna područja i tu vidim Drniš sa svjetskim brandom Krkom i Nacionalnim Parkom da može uletjeti u vlak koji vodi održivom razvoju svjetskoga turizma”- kazao je Vuka a ističe također da mu je žao što odaziv na ove radionice nije bio još i veći.
Ivana Sučić voditeljica ovog projekta kazala je da su radionice od velike važnosti za one ljude koji se žele baviti turizmom i da na ovim radionicama mogu naučiti kako još bolje oplemeniti i obogatiti svoj proizvod i ponudu. Također je pozvala i sve druge zainterse koji žele pokrenuti ovaj vid bavljena turizmom da sudjeluju na idućim radionicama i upoznaju se s tim kako što lakše započeti posao. Iduća radionica je najavljena za ožujak a nju također organizira grad Drniš u sklopu ovoga projekta.

Jedan od poduzetnika koji je sudjelovao u radionici je Ante Galić, vlasnik seoskog domaćinstva „ Galić „ iz miljevačkih Bogatića. „ Iako se već nekoliko godina bavim seoskim domaćinstvom uvijek se na ovakvim radionicama može naučiti puno novoga i korisnoga, posebno oko sredstava iz Europske Unije koji nam mogu dodatno pomoći u našem poslu i na radionicama se o tome može dobiti puno informacija. Stoga preporučam svima onima koji se žele baviti ovim poslom i pokrenuti svoje domaćinstvo da u budućnosti posjećuju ove radionice”- kazao je u izjavi za Radio Drniš Ante Galić, vlasnik seoskog domaćinstva „ Galić”


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background