Radio Drniš – stručno osposobljavanje za dva novinara

- 16. siječnja 2015.

Ilustracija

U sklopu programa Hrvatskog zavoda za zapošljavanje „Rad i staž i prijevoz” ,  Radio postaja Drniš raspisala je javni poziv za stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa za dva novinara/ke.  Uvjeti su VSS, diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij društvenog ili humanističkog smjera, te aktivno znanje rada na osobnom računalu.

Riječ je o mjeri čiji je cilj da se nezaposlenim osobama bez radnog iskustva osigura ulazak na tržište rada kroz stručno osposobljavanje. Na natječaj se mogu javiti nezaposlene mlade osobe, navedene stručne spreme, a koje su prijavljene u evidenciju nezaposlenih duže od 30 dana i nemaju više od godinu dana staža u zvanju za koje su se obrazovale.

Dodajmo kako je naknada za stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa povećana od 1. siječnja 2015. godine s 1.600,00 na 2.400,00 kuna, ujedno se polazniku plaća trošak prijevoza u visini stvarnih troškova prijevoza sredstvima javnog prijevoza, a u maksimalnom iznosu od 1.000,00 kuna. U naseljima, mjestima i gradovima gdje ne postoji javni prijevoz te osobe nisu u mogućnosti dostaviti dokaz o stvarnom trošku prijevoza, za pokrivanje troškova prijevoza mjesečno se isplaćuje iznos od 200,00 kn fiksno, bez dostavljanja dokaza o visini troška javnog prijevoza.

Javni poziv otvoren je od danas, 16. siječnja  2015.,  otvoren je  osam dana do zaključno 24.siječnja 2015. godine. Objavljen je i na web stranicama HZZ.

 Radio Drnis.hr

Radio Drnis.hr


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background