Održan 6. Susret amaterskih klapa u Drnišu

- 6. srpnja 2015.

Foto: Marija Lojić

Program koji je vodio mladi šibenski glumac Jakov Bilić trajao je dva sata, a nastupilo je 12 klapa s područja sjeverne i srednje Dalmacije, među kojima i tri klape koje će ovaj vikend nastupiti na omiškom Festivalu dalmatinskih klapa. Jedna od njih je i mješovita klapa Maraška iz Zadra.
Ovo nam se čini još ljepše i uzbudljivije nego lani, zato što ste postavili Festival na ovaj lijepi trg koji je baš dojmljiv. Jedan pozitivni šušur se događa na njemu i mislim da se klapska pisma sjajno uklapa u ovaj ambijent, rekao je predsjednik klape Maraška, Ivica Antić.
Dobro posjećeni Susret na Poljani otvorio je gradonačelnik Josip Begonja, a među publikom se našao i šibensko-kninski župan Goran Pauk.
Krenuli smo s tom pričom prije šest godina i ono što mi je drago da je to postalo tradicionalno na opće zadovoljstvo ne samo nas mještana već i klapa koje sudjeluju. Nešto što je dobro prihvaćeno i ja se osobno nadam da će se to nastaviti i dalje, kazao je drniški gradonačelnik. Župan Goran Pauk dodao je kako je to bila jedna lijepa i ugodna večer s dobrim klapskim pjevačima i pjevačicama.
Očekivano najveći pljesak dobila je domaća klapa Drniš, koja je nastupila posljednja uz pratnju mladog gitarista Luke Pekasa. Predsjednik klape Drniš, Goran Ercegovac nije krio oduševljenje proteklom večeri rekavši da je ovo bila večer vrhunskih ljudi, klapa i prijatelja.
Osim klapa, svoje pjesme publici je interpretirao Frane Bilić. Susret klapa završen je zajedničkom izvedbom pjesme Croatio iz duše te ljubim.

Foto: Marija Lojić

Foto: Marija Lojić

Foto: Marija Lojić

Foto: Marija Lojić

Foto: Marija Lojić

Foto: Marija Lojić

Foto: Marija Lojić


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background