Još jedan koncert u okviru Drniškog kulturnog ljeta

- 10. srpnja 2015.

Foto: Darija Matić

Drniško kulturno ljeto obogaćeno je još jednim uspješnim koncertom. Sinoć su, kao klavirski duo, u koncertnoj dvorani Osnovne glazbene škole Krste Odaka u Drnišu nastupile Vinkovčanka Vlatka Peko i Šibenčanka Ana Lucić.
Izvele su skladbe stranih, ali i domaćih autora – Ivane Lang i Dubravka Palanovića, čija su ostvarenja posebno istakle, budući da su domaći uradci često manje zastupljeni te na ovaj način žele dati svoj doprinos njihovu populariziranju.
Već tijekom akademije imale su, kažu, priliku zajedno svirati i družiti se, pa su tako i nastavile kroz svoj daljnji rad. Osim kao duo, ove dvije uspješne pijanistice nastupaju i u kvartetu Klang, u kojem im se pridružuju još dvije kolegice na udaraljkama – Anita Primorac i Kaja Farszky.
Mlade glazbenice dobitnice su brojnih priznanja za svoj rad, bilježe brojne nastupe, a istakle su i svoje zadovoljstvo nastupom u Drnišu u kojeg bi se, kažu, rado vratile. To će vrlo skoro biti prilika barem za jednu od njih – Anu Lucić, koja će se drniškoj publici predstaviti 12. kolovoza u sklopu Glazbenih večeri sv. Roka, kad će u crkvici drniškog zaštitnika nastupiti uz Anamariju Milić na violini.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background