Ljuljačka za dvoje u Woodstocku

- 6. srpnja 2015.

Foto: Josip Živković

Na ljetnoj pozornici u Woodstocku izvedena je predstava Ljuljačka za dvoje splitskog kazališta Playdrama. Drama je to s elementima humora o ljubavnom paru koji nakon neuspješnih veza pokušava pronaći zajedničku sreću. U predstavi igraju Anastasija Jankovska i Ivan Baranović, a režiju potpisuje Elvis Bošnjak. Komad, koji je prema tekstu Williama Gibsona praizveden 1958. i otada se uspješno prikazuje na pozornicama diljem svijeta, u Splitu je premijernu izvedbu imao ove godine u veljači. Redatelj Bošnjak zadovoljan je s dosadašnjim izvedbama.
– Ovo je trinaesta predstava, ali nije bila nesretna, bila je dobra. Igrali smo u Splitu dvanaest predstava; bile su sve rasprodane i večeras je bilo puno. Predstava raste iz jedne izvedbe u drugu: to je vrlo zahtjevno zato što su glumci doslovno na centimetar od prvog gledatelja… Treba treninga. Oni su sve opušteniji i sve bolji… Mislim da je bila jedna lijepa atmosfera u odličnom prostoru, rekao je Bošnjak.
I glumci su zadovoljni dosadašnjim razvojem događaja.
– Radi se o predstavi koja je emotivno uključena, o odnosu između muškarca i žene – ljubavnom odnosu. Ovisi o nama s kojom energijom uđemo – nekad bude veća drama, nekad romantična komedija. Tako i publika reagira: nekad se više smiju, nekad se manje smiju. Nekad ljudi izađu tužni, nekad potreseni, nekad lagani i lepršavi. Nama je drago prije svega da dolaze i da postoje odgovarajući komentari kad izađu. Najgore je kad su komentari nikakvi, kad ih nema, a ovdje uvijek ima nekakav komentar… Hvala Drnišu na gostoprimstvu, rekli su na kraju Ivan i Anastasija.
Sudeći po posjećenosti predstave, Drniš ima kazališnu publiku, što je lijepo.

Foto: Josip Živković


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian