Održan 2. Festival sira u Drnišu

- 10. lipnja 2011.

Na 2. Festivalu sira održanom večeras u Drnišu prošlogodišnji dvostruki šampion kvalitete Slavko Petrović iz Pakovog Sela osvojio je dvije zlatne medalje, za polutvrdi ovčji sir te ovčji sir iz mišine. Zlatne plakete dobili su i Mladenka Vukušić iz Mirlović Polja za kravlji sir iz mišine te Krunoslav Vidas iz Novalje za Paški sir. Nijedan sir ove godine nije ponio titulu šampiona kvalitete odnosno nijedan nije osvojio maksimalno 20 bodova.

Srebrene plakete dobili su Emil Oštarić iz Kolana za Paški sir, Zdenka Šimpraga iz Radučića za tvrdi kravlji sir te Dražen Klarić iz Benkovca za polutvrdi kozji sir. Brončane plakete osvojio je polutvrdi kravlji sir Jasne Marić iz Knina te polutvrdi kozji sir Velimira Vučića iz Sinja.

Brojni posjetitelji na drniškoj Poljani mogli su degustirati razne sireve više od dvadesetak domaćih proizvođača te nekolicine iz susjedne Bosne i Hercegovine.

Osim sira na nekoliko štandova nudio se i drniški pršut, te razne rukotvorine i suveniri. Potaknuti odjekom koji je imao prošlogodišnji Festival sira u Drnišu, drugu godinu za redom manifestaciju je organizirala Hrvatska gospodarska komora Knin. Cilj manifestacije je promocija sirarske proizvodnje Dalmacije sa naglaskom na Šibensko-kninsku županiju.
Također, Festivalom se želi dati i poticaj stvaranju branda tradicijskih sireva, posebno sira iz mišine. U tijeku je i postupak njegove standardizacije koji provodi Udruga sirara Šibensko kninske županije Mišinac.

sir5

{vsig}Festival sira{/vsig}


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian