Odličan odaziv Drnišana i gostiju na turističke ture gradom

- 5. lipnja 2016.

 

Kao dio dvodnevnog programa manifestacije ‘Dani otvorenih vrata’ u subotu 04. lipnja, Turistička zajednica Grada Drniša organizirala je dvije ture razgledavanja Drniša uz stručno vodstvo.

Prvu turu u 11 sati od Meštrovićeva Vrela života u gradskom parku povela je Josipa Prpa, a drugu u 13 sati Josipa Petrina. Odazvalo se 60-tak Drnišana i njihovih gostiju iz Splita, Šibenika, Primoštena, Podgore i Županje. Među turistima u obilasku Drniša i njegovih znamenitosti bili su i predstavnici Udruge hrvatskih putničkih agencija Splitsko dalmatinske županije, te Turističke zajednice Šibensko-kninske županije i Turističke zajednice Grada Šibenika, a s prvom turom prošetala je i direktorica ureda drniške Turističke zajednice, Josipa Čupić.

– „Naša turistička promocija odvija se pod motom „Drniš –vrelo života”, kako je naziv i promotivnog filma. Drniš želimo prikazati kao vrelo života, a s druge strane su „Vrelo života” i Meštrović kao najvredniji kulturni spomenik u gradu Drnišu i središnja točka centra grada, stoga su najprimjerenije mjesto za početak turističke šetnje gradom„ kazala je direktorica TZ Drniš Josipa Čupić.

Namjera je bila osim turistima, drniške znamenitosti pokazati i Drnišanima, da dožive šetnju gradom iz turističke perspektive kako bi kao domaćini sutra mogli prezentirati grad svojim gostima, ističe Josipa Čupić i najavljuje da će ovo postati jedna godišnja tradicija koju će organizirati za naše građane.

Turističke ture trajale su po dva sata uz razgled svih spomenika Ivana Meštrovića, pravoslavnog hrama Uspenja Presvete Bogordice, drniške župne crkve Gospe o Ružarija, crkve Sv. Ante, nekadašnje džamije, zatim put je vodio do jedinog sačuvanog minareta u Dalmaciji i utvrde Gradine, pa novom šetnicom uz kanjon Čikole do obnovljene Stare mlinice gdje im je uz stručnu prezentaciju drniških muzealaca prikazan film o njenoj obnovi. Tura je završila posjetom Gradskom muzeju Drniš.

 

 


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian