Od 1. siječnja stroža prometna pravila vozače

- 11. siječnja 2018.

Početkom 2018. godine stigla su nam nova i stroža prometna pravila. Proći će neko vrijeme dok se svi vozači naviknu na njih, a naviku će najbrže steći oni koje se često kažnjava za napravljene prometne prekršaje.

Marica Kosor glasnogovornica Policijske uprave Šibensko-kninske županije kazala nam je kako su iz policije pojačali kontrole sigurnosti u prometu upravo iz razloga kako bi preventivno spriječili i sankcionirali četiri glavne ubojice u prometu -vožnja pod utjecajem alkohola, prebrza vožnja, nekorištenje sigurnosnog pojasa i korištenje mobitela u vožnji. Akcije kontroliranja vozača će biti provedene u noćima s petka na subotu i sa subote na nedjelju.

Strože kazne su za mlade vozače odnosno sve one koji nisu napunili 24. godine. Ovisno o tome jeste li mladi ili vozač stariji od 24 godine, nakon skupljenih 9 odnosno 12 kaznenih bodova za počinjeni prometni prekršaj, ponovno ćete pristupiti polaganju vozačkog ispita. Mladi vozači su pod posebnom prismotrom, jer su oni među onima koji prave najviše prekršaja u prometu, a u Drnišu je već zabilježen jedan slučaj. -Proteklog vikenda na području Drniša je zatečen jedan mladi vozač pod utjecajem alkohola.

Saznali smo i kako se kazneni bodovi skupljaju ovisno o prekršajima Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Za teže prekršaje (vožnja pod utjecajem alkohola, nepoštivanje propisanih ograničenja itd.) propisuje se uz novčanu kaznu i određeni broj negativnih bodova.

Kako smo već napisali mladim vozačima koji u dvije godine skupe 9 kaznenih bodova, odnosno 12 za starije od 24. godine, vozačka dozvola biti poništena, nakon čega će morati pričekati dvije godine na ponovno polaganje vozačkog ispita.

Iz policije upozoravaju sve vozače da se pridržavaju prometnih pravila. -Apeliramo na sve vozače da poštuju odredbe zakona o sigurnosti na cestama jer na taj način značajno doprinose ne samo svojoj nego i sigurnosti svih ostalih sudionika u prometu.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background