Društvo prijatelja Hajduka – Drniš

- 12. siječnja 2018.

Društvo prijatelja Hajduka – Drniš osnovano je u svibnju 2016. godine, a dosada su organizirali nekoliko humanitarnih akcija. Zasigurno valja istaknuti akcije koje su održane u prosincu 2016. i 2017. godine, a to je prikupljanje namirnica za najpotrebitije obitelji. Ova posljednja akcija, bila je i više nego uspješna što dokazuje i činjenica da je prikupljeno preko 1200 kilograma hrane i ostalih potrepština.

Željko Meštrović iz udruge Društvo prijatelja Hajduka – Drniš rekao nam je kako je došlo do osnivanja udruge i koji su njezini ciljevi.
– ‘Jedan veliki broj mladih iz Drniša i okolice odlazi na utakmice Hajduka. Skupilo nas se 50-tak i dogovorili smo se o osnivanju udruge, tako reći uz pivu. Ciljevi udruge su okupljanje prijatelja Hajduka, promicanje sportskog duha i sportskog navijanja, sprječavanje vandalizma u svim oblicima i organiziranje humanitarnih akcija’.

Foto: facebok DPH - Drniš

Svi koji žele postati članovi Hajduka mogu se javiti na facebook stranicu udruge DPH –Drniš ili u Splitu u prostorijama Hajduka. Cijena godišnje članarine za maloljetnike je 50 kuna, a za one starije od 18 je 100 kuna. U prvih 11 dana nove godine upisano je 9000 članova na području cijele Hrvatske. – ‘Trenutno je u Drnišu upisano 22 člana, a do kraja godine predviđamo oko 200 članova, možda i više’. – kazao nam je Željko Meštrović.

I ove godine se nastavlja s akcijom otkupa dionica Hajduka, a cilj im je postati većinski vlasnik kluba. Sve informacije vezane uz tu akciju mogu se pronaći na stranici „Naš Hajduk”.
– ‘Nastavljena je akcija „Za sva vrimena”, pozivam ljude da doniraju novac klubu. Nije važno koliko, kunu, dvije, pet, deset ili sto, na taj način će se i njihovo ime naći u tematskom parku koji će biti izgrađen po uzoru na druge veće klubove’.

Bili su među prvima iz Drniša koji su donirali novac za obnovu vukovarskog vodotornja, na što su jako ponosni. Djeluju humanitarno, a skupljali su i pomoć za djecu oboljelu od malignih bolesti diljem Hrvatske, članovi redovito darivaju krv, a prošlo ljeto sudjelovali su u gašenju velikog požara na Promini.

Drugu godinu za redom organizirali su humanitarnu akciju za obitelji u potrebi, a Drniš je još jednom pokazao kako ima veliko srce.
– ‘Napravili smo ovu akciju u suradnji s Centrom za socijalnu skrb. Išli smo od trgovine do trgovine, od mesnice do mesnice, od kafića do kafića i tako obišli pola Drniša. Prikupili smo preko 1200 kilograma hrane i ostalih potrepština, a iskoristio bi priliku da se zahvalim svima koji su sudjelovali u akciji?.

Željko Meštrović ispričao nam je i jedan događaj koji ga je posebno pogodio, a njime je istaknuo koliko je zapravo važna ova akcija. –Bili smo kod jedne obitelji gdje se dite od 8 godina više razveselilo mesnom naresku nego čokoladi. To mi je bilo strašno.

Foto: facebook DPH - Drniš

  • Od grada su na korištenje dobili prostor koji je devastiran.

Potrebna mu je detaljna obnova kako bi imali osigurane normalne uvjete za rad. Ovim putem mole sve ljude dobre volje, a isto tako i poduzetnike s drniškog područja za pomoć pri adaptaciji prostora.
– ‘Naše prostorije su potpuno prazne, nemamo ništa unutra. Imamo samo dvije žarulje, nemamo wc školjku, ni vrata od wc-a. Mi smo slali mail-ove drniškim tvrtkama, ali namjerno nismo htjeli ostaviti broj računa jer se ne želimo time baviti’, kazao nam je Meštrović i dodaje kako ne trebaju novac – ‘ Trebamo konkretne stvari, stolove, televiziju, i slično, nadamo se da ćemo doprijeti do onih koji nam mogu pomoći i da će imati sluha .. ‘. 


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian