Obilježavanje Europskog tjedna kretanja na Roškom slapu

- 18. rujna 2013.

Radionicom za najmlađe Drnišane na Roškom slapu započelo je obilježavanjeEuropskog tjedna kretanja , koji se diljem Europe obilježava od 16. do 22. rujna.

Izvor: Dječji vrtić Drniš

Jutros je naRoškom slapu u suradnji Dječjeg vrtića Drniš i Javne ustanove Nacionalni park Krka,za 50 predškolaraca upriličena edukativna radionica o sigurnosti kretanja .Tom prigodom članovi Gorska služba za spašavanje djeci su predstavili opremu za traganje i spašavanje , te aktivnosti pasa tragača.Drniški Dječji vrtić tako se i ove godine uključio u program obilježavanja Europskog tjedna kretanja.
Subota je pak rezervirana za rekreaciju i sport – planinarski pohod .Pozivaju se Drnišanina ugodno sportsko druženje u prirodi u subotu 21.rujna kada će od 8-12 sati Nacionalni park Krka organizirati promociju programa obilaska poučno-pješačke staze Stinice /Visovac– Roški slap – Oziđana pećina, te izlet brodom Stinice – Roški slap – Stinice .
Ovakvim aktivnostima nastoji se skrenuti pozornost na potrebu kretanja jer je ono važno za zdravlje, kako za najmlađe tako i za sve ostale generacije.
Ovogodišnji slogan Europskog tjedna kretanja ‘Za čisti zrak – na tebi je red!’ odabran je kako bi se podigla razina svijesti o povezanosti prometa i zagađenja zraka u urbanim predjelima. Svake godine u Europski tjedan kretanja uključi više od tisuću europskih gradova koji kroz sportske aktivnosti, radionice, izložbe i slično podižu svijest građana o potrebi kretanja kao osnovi ljudskog postojanja jer je „čovjek rođen kao pješak”. Nacionalni park Krka ove se godine uključio po prvi put.

Izvor: Dječji vrtić Drniš

Izvor: Dječji vrtić Drniš

Izvor: Dječji vrtić Drniš

Izvor: Dječji vrtić Drniš

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background