Promocija monografije “Vatrogasci Drniš 1951.-2011.”

- 23. rujna 2013.

U petak je u Gradskom Muzeju Drniš održana promocija knjige Vatrogasci Drniš 1951- 2011 autora Milovana Kevića. Promociji su uz bivše i sadašnje pripadnike DVD-a i JVP Drniš prisustvovali i gosti iz DVD-a Buzet te brojni naši sugrađani i ugledni gosti.

U Gradskom muzeju Drniš

Uz autora monografije Milovana Kevića, o knjizi su govorili i Joško Zaninović, ravnatelj Gradskog Muzeja Drniš, Zoran Smolić dožupan šibensko-kninski, Ravnatelj Državne Uprave za zaštitu i spašavanje Jadran Perinić a sve prisutne pozdravio je zamjenik gradonačelnika Nikola Lovrić.
Milovan Kević je još jednom istaknuo važnost ove monografije i zahvalio je svima koji su pomogli u prikupljanju materijala i slika ponajviše , Anti Zoričiću-Miliju najstarijem drniškom vatrogascu. Također je istaknuo zadovoljstvo posjećenošću i zainteresiranošću građana za ovu monografiju.
Ravnatelj Državne Uprave za zaštitu i spašavanje Jadran Perinić -“Ovo je velika i značajna obljetnica drniških vatrogasaca i izražavam svoje zadovoljstvo izlaskom ove monografije koja će približiti ljudima značaj vatrogasaca i njihove profesije-“. „Drago mi je da se jedna ovakva knjiga pojavila, pohvaljujem rad drniških vatrogasaca, te njihovu brojnost, znanje i kadar ljudi kojega posjeduju”. Dožupan Josip Smolić- „ U ime župana Gorana Pauka i svoje osobno ime čestitam autoru i svima koji su na bilo koji način pomogli da ova knjiga bude izdana i prezentirana Drnišanima i svima ostalima koji se žele pobliže upoznati s vatrogasnom profesijom”. Županija će i dalje pomogati da vatrogasci i vatrogasna društva imaju što bolje uvjete rada i želim da se u skoroj budućnosti pojavi još jedna slična monografija”. Na samom kraju zamjenik gradonačelnika Nikola Lovrić također je istaknuo važnost ove monografije i izrazio zadovoljstvo što su sugrađani u velikom broju popratili promociju. -„ Grad će i dalje koliko mu to mogućnosti i sredstva budu dozvoljavale pomagati rad DVD-a i JVP Drniš kako bi pridonijeti njihovom boljem i učinkovitijem radu”. Ravnatelj drniškog Muzeja Joško Zaninović je na kraju istaknuo da će Gradski Muzej i dalje podržati izlazak ovakvih il sličnih knjiga i monografija koje se tiču i govore o povijesti drniškog kraja. „ Ono što nije zapisano i javno prezentirano kao da se nije ni dogodilo tako da ćemo i dalje raditi na planu objavljivanja ovakvih i sličnih sadržaja”, zaključio ja na kraju Zaninović.

U Gradskom muzeju Drniš


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background