Drniš će biti prezentiran u serijalu ‘Discover Croatia’ nagrađivane producentice Ashley Colburn

- 16. rujna 2013.

Na području Drniša u tijeku je snimanje promotivnog serijala ‘Discover Croatia – Exploring Route’ koji je pokrenula zagrebačka agencija ‘Dhar media’ u suradnji s američkom voditeljicom i producenticom Ashley Colburn, dobitnicom prestižne nagrade Emmy za reportažu ‘WOW Croatia’ 2010.

Njen serijal ‘Wonders of Croatia’ gledatelji su imali priliku pratiti prošle godine i na HTV-u, a sad se još jednom vratila pokazati dio neotkrivene turističke ponude Hrvatske.

Projekt sufinancira i Turistička zajednica Šibensko kninske županije, zahvaljujući čemu će se i Drniš diljem svijeta promovirati kao dio turističke ponude Hrvatske.
Osim web portala A. Colburn, Touriststar TV na kojem će biti objavljeni svi materijali, projekt prate i blogeri iz Finske, Francuske, Španjolske, SAD-a i Brazila.

Kako su objavili iz Turističke zajednice Grada Drniša, Drniš će biti prezentiran kroz nekoliko tema. Prvog dana posjeta 15. rujna, u sklopu snimanja srednjovjekovnih utvrda uz Krku i Čikolu, sve pod stručnom pripremom i vodstvom prof. Joška Zaninovića iz Gradskog muzeja Drniš, sniman je prilog s drniške Gradine.

Ručak za medijsku ekipu velikodušno je sponzorirao restoran ‘Kod Tome’. Gosti su osobito bili oduševljeni kušanjem drniškog pršuta, a uz upute domaćina, okušali su se i u rezanju čuvene drniške gastro delicije.

Drugi dan snimanja u četvrtak, 19. rujna posjetiti će Gradski muzej Drniš, Crkvu Presvetog Otkupitelja – Grobnicu obitelji Meštrović u Otavicama, kućnu radinost Ivana Mlađe Tomića u Siveriću i Etnoland Dalmati na Pakovom Selu.

Ovogodišnja ruta uključuje: Grad Zagreb, Zagrebačku županiju, Ličko-senjsku županiju, Šibensko-kninsku županiju, Grad Split, Grad Sinj, Makarsku rivijeru,
Dubrovačko-neretvansku županiju.

Serijal će biti dostupan besplatno na www.touristar.tv uz mogućnost potpuno slobodnog dijeljenja na svim društvenim mrežama bez ograničenja.

IZVOR: TZ Drniš


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background