Novi odgovor gradonačelnika Drniša Sindikatu predškolskog odgoja

- 7. studenoga 2023.

Gradonačelnik Drniša mr.sc. Josip Begonja, danas je u našu redakciju poslao odgovor na odgovor Sindikata radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske koji zastupa djelatnike Dječjeg vrtića Drniš, što je dana 03. studenoga 2023. godine objavljen na našoj web stranici.
https://radiodrnis.hr/27049-2/

Gradonačelnikovo novo priopćenje prenosimo:
Predmet: Reakcija/odgovor na odgovor Sindikata radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske – daje se
Poštovani,
Povodom objavljenog odgovora predsjednice Sindikata radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske gđe Iskre Vorstel Prpić koji zastupa djelatnike Dječjeg vrtića Drniš, što je dana 03. studenoga 2023. godine objavljen na Vašoj web stranici, molimo da na istom mjestu objavite odgovor Grada Drniša na predmetni odgovor zbog interesa naše javnosti.
Često u poslu (kao i u životu općenito) kad mislite da ste neku temu „zatvorili“ ona se neočekivano ponovno nastavlja iako u ovom slučaju (bar što se tiče Grada Drniša) ovim „odgovorom na odgovor“ predsjednice Sindikata radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske gđe Iskre Vorstel Prpić, nemam namjeru dalje putem medija „uvjeravati“ ni Sindikat ni našu javnost o zakonitosti postupanja Grada Drniša.
S tim su svezi u privitku ovog „odgovora na odgovor“ može se javnost neposredno uvjeriti u sadržaje brojnih akata (uključujući i platne liste za neka radna mjesta koja Sindikat u svom odgovoru problematizira), koje dostavljamo.
A dostavljamo slijedeće:

 1. Pravno shvaćanje Vrhovnog suda RH od 18.05.2009. godine;
 2. Zahtjev Grada Drniša upućen Ministarstvu znanosti i obrazovanja od 30.04.2019. godine
 3. Mišljenje Ministarstva znanosti i obrazovanja od 18.10.2019. godine;
 4. Upit Grada Drniša upućen Ministarstvu znanosti i obrazovanja od 22.05.2023. godine;
 5. Odgovor Ministarstva znanosti i obrazovanja Gradu Drnišu od 21.06.2023. godine;
 6. Dostava mišljenja ministarstva Dječjem vrtiću Drniš od 11.07.2023. godine;
 7. Pravilnik o pravima i obvezama iz radnog odnosa radnika u Dječjem vrtiću Drniš od 07.02.2014. godine;
 8. Pravilnik o plaćama, naknadama plaće i drugim materijalnim pravima radnika zaposlenih u Dječjem vrtiću Drniš od 14.09.2023. godine;
 9. Odluka Dječjeg vrtića Drniš o dodatku na plaću od 14.09.2023. godine;
 10. Odluka o ekonomskoj cijeni Dječjeg vrtića Drniš od 06.10.2023. godine;
 11. Podnesak Sindikata glede pokretanja postupka mirenja;
 12. Zapisnik sa sastanka povodom provođenja postupka mirenja;
 13. Preslike (dijela) platnih lista za zaposlenike Dječjeg vrtića Drniš (kuhar, domar, pomoćni kuhar, švelja, pralja, spremačica i dr), uvažavajući pri tom odredbe Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka („Narodne novine“, broj 42/2018).

Dakle, bez namjere da se još jednom ponavljam u odnosu na odgovor od dana 29.10.2023. godine (jer nemam ništa novog za dodati), nitko od zaposlenika gradske uprave (ni ja osobno) nema ništa protiv većih materijalnih primanja ne samo zaposlenika Dječjeg vrtića Drniš, nego i svih drugih zaposlenika u ustanovama kojima je Grad Drniš osnivač (koji kao i zaposlenici gradske uprave Grada Drniša), imaju manje ili jednake plaće kao zaposlenici Dječjeg vrtića Drniš.
Međutim, fiskalni kapacitet (proračun) Grada Drniša onemogućava znatnije povećanje ukupne mase plaća (za oko svih 110 zaposlenika s uključenom JVP),koje se osiguravaju u proračunu Grada Drniša.
U nastavku preslike gore navedenih dokumenta.
S poštovanjem,
Gradonačelnik mr.sc. Josip Begonja


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian