Novi natječaj za bolju energetsku učinkovitost kuća

- 26. kolovoza 2014.

Nakon što je krajem srpnja raspisan natječaj za gradnju ‘solara’ i kotlova na bio masu za 40 obiteljskih objekata, upravo je Grad Drniš u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost raspisao i drugi Javni natječaj za prikupljanje ponuda fizičkih osoba za subvencioniranje projekata ‘Energetska učinkovitost obiteljskih kuća na području Grada Drniša’. Tako više od dva milijuna bespovratnih kuna bit će uloženo na području Grada Drniša u okviru obnovljivih izvora energije i postizanja bolje energetske učinkovitosti obiteljskih kuća.

Pod mjerama energetske učinkovitosti koje se sufinanciraju ovim novim Natječajem smatra se zamjena postojeće ugradnjom nove vanjske stolarije, povećanje toplinske zaštite ovojnice obiteljske kuće, povećanje energetske učinkovitosti sustava grijanja ugradnjom plinskih kondenzacijskih kotlova, povećanje energetske učinkovitosti sustava prozračivanja ugradnjom uređaja za povrat topline te energetski pregled i energetski certifikat.

Ukupna raspoloživa sredstva iznose nešto više od milijun kuna, od čega Fond osigurava 80 % sredstava, odnosno 990. 000 kuna a Grad Drniš 30.937 kuna.
Korisniku će se dodijeliti najviše 61.875 kuna s PDV-om ili 82,5 % sredstava po obiteljskoj kući,od čega Fond dodjeljuje 60.000 kuna, a ostatak Grad Drniš.

Pravo sudjelovanja na Natječaju imaju fizičke osobe koje imaju prebivalište na području Grada Drniša i koje ulažu vlastita sredstva u mjere za koje se raspisuje Natječaj.
Rok prijave je 45 dana od objave natječaja, odnosno utroška sredstva.

Cjelokupan tekst natječaja, Pravilnika i Prijavni obrazac objavljen je dana 20. kolovoza 2014. godine na oglasnoj ploči Grada Drniša i službenim internetskim stranicama Grada Drniša www.drnis.hr.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background