Nikola Perlić

- 29. travnja 2015.

Nikola-Perlic

180 natjecatelja i rekreativaca iz cijele Hrvatske u organizaciji sportske sekcije Planinarskog društva ‘Promina’ Drniš, sudjelovalo je krajem veljače na prvoj treking utrci ProminaTrek 2015 koja se održavala u sklopu ‘Proljetnog treking kupa’. Ujedno je to je bila i prva treking utrka ikad organizirana na Promini. Dva mjeseca kasnije, na Praznik rada 90 trkača sudjelovalo je na utrci planinskog kupa i lige Hrvatske Promina 2015 sa startom na Poljani i ciljem kod planinarskog doma .

Po Promini se više počelo trčati uzduž i poprijeko , kažu najviše uključivanjem Nikole Perlića u PD, koji danas vodi sportski sekciju. On je sportaš, koji aktivno sudjeluje na brojnim ekstremnim utrkama, zadnja je nedavni ultra maraton u Istri dug 110 km, pustolov, zaljubljenik u prirodu, ali i tetak u vrtiću koji voli i tetovaže.

Nada se da će sve više građana koristiti mogućnosti koje im pruža naša Promina:

{play}audio/nikola-perlic-290415-1.mp3{/play}

Savjetuje da se uključe u PD, po mogućnosti prođu njihovu planinarsku školu , što je daleko bolji način za otkrivanje planina nego biti „vuk samotnjak”.To je i sam odlučio prije par godina, a to iskustvo mu je bilo od velikog značaja na nedavnom planinskom ultramaratonu „100 milja Istre”, kojem uz 110km, značajan faktor težine bila je i visinska razlika od 4700m. Tračalo se od Lovrana preko svih vrhova Istre do Učke, pa natrag preko Buzeta do Umaga. Od 300 natjecatelja njih 120 završilo je utrku, Nikola je bio 55 :

{play}audio/nikola-perlic-290415-2.mp3{/play}

On je u duši pustolov još od predškolske dobi kad su ga znali tražiti po kanjonu Čikole,no važnim čimbenikom drži prijatelje i obitelj koji ge prate i daju podršku njegovim pustolovinama , čistu glavu i planinarsko iskustvo naspram trkačke spremnosti, kazao je Perlić.

{play}audio/nikola-perlic-290415-3.mp3{/play}

Planinsko trčanje je sport za sve ljubitelje prirode i planina, pruža jednako zadovoljstvo rekreativcima koji žele uživati u prirodi, i najboljim atletičarima koji žele novi izazov. A trčati možete po svim našim lijepim planinama, kaže Nikola. Trenira prije ili poslije posla, noću i danju, zavisi u kojoj smjeni radi, jer Nikola Perlić je tetak u vrtiću „Osmjeh” u Šibeniku. Za djecu je tetak ili Niko, s kojima uživa raditi. A na njegove brojne tetovaže kako reagiraju djeca i roditelji:

{play}audio/nikola-perlic-290415-4.mp3{/play}

Nikola zaključuje da je Drniš uvijek na prvom mjestu, sve se može organizirat i u malom gradu i život i hobi.

 


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Nastavite čitati

Sljedeća objava

Ruralni turizam


Thumbnail
Prethodna objava

Ajmo u planinu


Thumbnail

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian