Natječaj za uređenje mlinice na Čikoli i šetnice do Gradine

- 8. travnja 2015.

Foto: Arhiva

U sklopu velikog projekta “Razvoj turizma na rubnim dijelovima Nacionalnog parka Krka” za koji je EU odobrio 680 tisuća eura, Grad Drniš upravo je objavio javni poziv za izvođenje radova na rekonstrukciji mlinice na Čikoli i uređenju staze uz kanjon Čikole.

Riječ je o nastavku uređenja šetnice koja vodi od Čikolskoga mosta do drniške Gradine. Lani je projektom nazvanim “Od mlinice do mlinice” vrijednim 53 tisuće kuna, od čega je 20 tisuća kuna izdvojila Šibensko-kninska županija, a 33 tisuće kuna Grad Drniš, uređena šetnica koja se od mosta u duljini od 250 metara spušta prema vodenici u kanjonu Čikole.

Procijenjena vrijednost ovih novih radova je 366.000 kn bez PDV-a. Uredit će se mlinica u blizini Čikolskoga mosta, porušena u ranijim ratovima, a dokrajčena u Domovinskom ratu, koja je proglašena spomenikom kulture. Jedna je od ukupno šest vodenica u kanjonu Čikole. Projektom revitalizacije u sklopu mlinice predviđena je i suvenirnica. Od uređene mlinice ići će oko 275 metara duga staza uz kanjon Čikole sve do drniške utvrde. Šetnica širine oko 2 metra bit će podijeljena na pet dionica, strmi dijelovi i visinska razlika prema projektu premostit će se na više mjesta stubištem, dok je na najužem dijelu staze potrebno izraditi drveni most. Između kamenih gromada bit će postavljene drvene ograde, te na pojedinim mjestima i klupe za odmor. Rok za izvođenje radova je četiri mjeseca od uvođenja izvođača u posao.

Ponude se u upravi Grada Drniša primaju do zaključno 27.travnja. Toga dana bit će u 12 sati i javno otvaranje ponuda. Ponuditelji su dužni uplatiti i polog jamčevine od 15.000 kuna. Sve podrobnije uvjete natječaja možete pronaći na službenoj internetskoj stranici Grada Drniša.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background