Natječaj za unutarnje uređenje škole i antimalarične stanice u Otavicama

- 2. listopada 2015.

Foto: arhiva

Općina Ružić oglasila je ovaj tjedan javni poziv za unutarnje uređenje osnovne škole i antimalarične stanice, nepokretnih spomenica kulture Ivana Meštrovića u Otavicama. Ukupna procijenjena vrijednost je 310.000 kuna plus PDV, odnosno 210. 000 kuna za unutarnje uređenje škole i 100.000 kuna za antimalaričnu stanicu.

Rok za dostavu ponuda je ponedjeljak, 5. listopada 2015., kada će se u 15.30 sati javno otvarati pristigle ponude u sjedištu Općine Ružić u Gradcu.

Podsjetimo, oba objekta bit će dio Memorijalnoga centra Ivana Meštrovića u Otavicama. Škola bi se koristila za organiziranje kiparskih kolonija i bila bi preuređena u hostel u dijelu gdje su ranije bili stanovi za učitelje, dok u antimalaričnoj stanici bila bi spomen galerija. Fondacija Ivana Meštrovića za tu namjenu Općini je već ustupila pet radova Ivana Meštrovića. Stavljanjem u funkciju ovi zaštićeni spomenici kulture trebali bi postati sastavni dio cjelokupne turističke ponude drniškog kraja, a njihovom rekonstrukcijom napokon će priča o Ivanu Meštroviću krenuti iz njegovog zavičaja gdje je proveo cijelo djetinjstvo i danas u miru počiva.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Nastavite čitati

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background