Barba Stipan za dicu

- 1. listopada 2015.

Foto: Josip Živković

U dvorani Nacionalnog parka Krka u Drnišu održano je predstavljanje knjige Barba Stipan za dicu. Autor knjige je Stipan Grcić, Drnišanima poznati pučki pjesnik. Zbirka sadrži pjesme odabrane iz dosadašnjih zbirki i neke nove, neobjavljene stihove. Zanimljivo je da su knjigu ilustrirali njeni najmlađi čitatelji: ilustracije potpisuje desetoro djece osnovnoškolskog uzrasta od prvog do četvrtog razreda.
Sve su pjesme temom i motivima primjerene dječjem uzrastu a Grcić o njihovom nastanku kaže: “Meni je – to sam ja reka toj dičici koja su bila – meni je dovoljna jedna rič da me izazove, samo da bude ona, kako bi reka – izazovna. Moje pisme tako nastaju”.
Knjigu je u svibnju objavio Ogranak Matice hrvatske u Drnišu, a ovom su je prilikom predstavili profesor Davor Gaurina i profesorica Robertina Hrstić, koja je urednica knjige. Nekoliko odabranih pjesama pročitao je i recitirao sam autor, poprativši recitacije anegdotama o nastanku pojedinih pjesama. Članovi mlađe skupine Malog meštra također su recitirali izabrane stihove te su predstavljanju knjige pridodali malo dječjeg štiha.

Foto: Josip Živković

Foto: Josip Živković

Foto: Josip Živković

Foto: Josip Živković

Foto: Josip Živković

Foto: Josip Živković


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background