Gradu Drnišu 46.088,00 kuna za mlade

- 1. listopada 2015.

Foto: arhiva

Ministarstvo socijalne politike i mladih odobrilo je Gradu Drnišu 46.088,00 kuna za programe i projekte za mlade, objavio je Grad Drniš na svojim web stranicama.
Riječ je o privremenoj listi rezultata natječaja za prijavu programa i projekata usmjerenih mladima za financijsku potporu iz raspoloživih sredstava dijela prihoda od igara na sreću i Državnog proračuna za 2015. godinu u ukupnom iznosu od 7.392.000,00 kuna.
Grad će kroz projekt „Lokalni programi za mlade Grada Drniša” zajedno s partnerom, udrugom mladih „Mladi u Europskoj uniji” provesti istraživanje o potrebama mladih. Istraživanjem se planira obuhvatiti teme obrazovanja i informatizacije mladih, zapošljavanje i poduzetništvo mladih, socijalna politika za mlade, zdravstvena zaštita i ekologija, aktivno sudjelovanje mladih u društvu, kultura, sport i slobodno vrijeme, te mobilnost i informiranje mladih. Projekt će se provoditi na području grada Drniša u trajanju od 12 mjeseci, a uključit će mlade od 15 do 30 godina. Na temelju dobivenih rezultata istraživanja i aktivnosti izradit će se prijedlog lokalnog programa za mlade koji će se uputiti na usvajanje Gradskom vijeću Grada Drniša.
Inače, s područja naše županije novčana sredstva u iznosu od 212.200,00 kuna odobrena su šibenskoj udruzi mladih „Mladi u Europskoj uniji” za projekte Klub mladih „ENTER” te za projekt „Iskoristi svoju kreativnost!” za područje osposobljavanja za poduzetništvo i samozapošljavanje.
Najveći iznos odobrenih sredstava je 225.000,00 kuna za regionalne info centre i to udrugama i centrima iz Rijeke, Splita, Zagreba i Osijeka.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background