Nastavljen upis djece u K.K. DOŠK

- 24. rujna 2018.

U Košrkaškom klubu DOŠK nastavljaju s upisom novih članova. Tajnica kluba Iva Jelčić kazala je prilikom gostovanja u našem programu kako organiziraju košarkašku igraonicu za djecu mlađu od deset godina, kojima su prilagodili uvjete treniranja.
Najavila je i odlazak na trodnevni turnir u Rovinj koji će se održati u listopadu, gdje će na poziv ŽKK Rovinj nastupiti mlade košarkašice DOŠK-a. Dječaci rođeni 2006. godine i mlađi pozvani su na drugo izdanje turnira Basket4kids. Projekt je pokrenula Sportklub televizija kako bi popularizirala košarku od najmlađih dobnih skupina i poboljšala rad klubova s mladim košarkašima.
Utakmice kvalifikacijskog turnira će se snimati, a reportaže će se moći pratiti na web -stranicama i društvenim mrežama hrvatskog Sportkluba. Što se tiče prve momčadi DOŠK-a, ona je znatno pomlađena, priključeno im je nekoliko kadeta te će se i u novoj sezoni natjecati u B- 1 ligi.
– B 1 liga nije previše zahtjevna, no smatramo da je bolje održavati razinu na kojoj se nalaze mlađi uzrasti, a to je praktički vrhunska razina, ako uzmemo u obzir da su u posljednje tri godine tri različite ekipe DOŠK-a osvijile treće, četvrto i šesto mjesto u Hrvatskoj i to u jakoj konkureniji od čak 413 klubova – kazala je tajnica Jelčić.
Iz kluba su još jednom naglasili da je prioritet rad s mladima dok ne dođe do reorganizacije B-1 lige i novog sustava natjecanja koji se godinama najavljuje.
Iva Jelčić je optimistična po pitanju budućnosti Košarkaškog kluba DOŠK, a optimizam temelji na velikom interesu djece u Drnišu za košarku. Najmlađe Drnišane i u našoj sportskoj emisiji pozvala je da se jave na košarkašku igraonicu.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background