Ovog vikenda ‘Čikola Adventure Week’ sportsko-turistička manifestacija

- 24. rujna 2018.

Ovog vikenda uz Čikolu i na Promini, a u sklopu projekta Adriatic Canyoning održati će se ‘Čikola Adventure Week’, sportsko-turistička manifestacija koja za cilj ima poticanje razvoja aktivnog turizma u na prostoru unutrašnjosti Dalmacije.

U sklopu ‘Čikola Adventure Weeka’ od 28. do 30. rujna predviđene su brojne sportske aktivnosti u koje spadaju kanjoning ture, zip line avanture, a posebno se ističe ‘Krka Trophy’, biciklistička utrka koja će se održati na širem prostoru grada Drniša i po obroncima Promine.

Vikend pun uzbuđenja začinjen autohtonim mirisima i okusima Dalmatinske Zagore započet će u petak 28. rujna u 12 sati smještajem prijavljenih sudionika u drniškom hotelu Park. Prvi je dan rezerviran za svečani i protokolarni dio te će nakon pozdravnog govora gradonačelnika Grada Drniša Josipa Begonje svi sudionici imati priliku sudjelovati na predavanjima vezanim za aktivni turizam u drniškom kraju nakon čega će se zaputiti prema predivnom Roškom slapu gdje je organizirana večera.

U subotu su na rasporedu avanturističke aktivnosti u kanjonu rijeke Čikole.
Nakon avanturističkog jutarnjeg programa na rasporedu je predavanje o mogućnostima održivog korištenja prirodnih vrijednosti kanjona Čikole nakon čega će posjetitelji uživati u razgledavanju Etnolanda Dalmati gdje će degustirati nadaleko poznati Drniški pršut i ručati delicije Dalmatinske Zagore.
Prije povratka u Drniš na dnevnom redu je prezentacija vezana za kreiranje uspješnog turističkog proizvoda, a nakon večere u vinariji Vizulin organizirana je zabava na otvorenom uz živu rad u glazbu i DJ-a.

U nedjelju ujutro održat će se biciklistička utrka ‘Krka Trophy’ zanimljivim stazama planine Promine s kojih se pruža pogled na rijeke Čikolu i Krku te na Petrovo polje. Utrka je fokusirana na rekreativne brdske bicikliste koji se žele zabaviti te doživjeti nova iskustva, dok su onim najzahtjevnijim ponuđena dva izazova.

‘Krka Trophy’ maraton kreće i završava u Drnišu, a natjecateljima će biti ponuđene četiri staze s pet linija dužine od 25 do 70 kilometara.

Čitav program „Čikola Adventure Weeka“ odvija se u sklopu projekta Adriatic Canyoningfinanciranog iz INTERREG IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020.

Ukupna vrijednost projekta koji je s provedbom započeo 1. srpnja 2017. i trajat će zaključno do 31. prosinca 2019. godine iznosi 1.878.964,40 EUR od čega je sufinancirano 85 posto sredstava.

Projektom se želi potaknuti razvoj aktivnog turizma na odabranim lokacijama u zemljama partnerima koje će uređenjem male turističke infrastrukture postati prepoznatljive kao outdoor odredišta te će nadopuniti turističku ponudu jadranske obale, ali se i sama pozicionirati na tržištu kao prepoznatljiva središta s novim atraktivnim turističkim sadržajima usmjerenim ciljanim skupinama željnim aktivnog i adrenalinskog odmora.

FOTO: PD Promina


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background