Nakon kratke i teške bolesti preminuo gradonačelnik Grada Drniša Ante Dželalija

- 6. listopada 2012.

Nakon kratke i teške bolesti u 68. godini života preminuo je noćas gradonačelnik Grada Drniša Ante Dželalija.

Ante Dželalija rođen je u miljevačkom selu Ključ, 01. rujna 1945. godine. Kao aktivni učesnik u stvaranju samostalne i neovisne Republike Hrvatske uključio se od prvih dana kao suosnivač i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Grada Drniša na kojoj funkciji je ostao do 2005. godine.

Ante Dželalija bio je i član predsjedništva Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Šibensko-kninske županije te saborski zastupnik Hrvatske demokratske zajednice u Županijskom domu Sabora u dva mandata.

Mnoge generacije pamtit će gradonačelnika Antu Dželaliju kao profesora i ravnatelja Osnovne škole Antuna Mihanovića Petropoljskog za koju je predano radio i zalagao se u najtežim vremenima za žitelje drniškog kraja tijekom Domovinskog rata.

Od 2001. godine do danas Ante Dželalija obnašao je funkciju gradonačelnika Grada Drniša u vremenu u kojem je za svoj Drniš i njegove građane pokrenuo i završio niz projekata.

Svoj veliki doprinos dao je gradonačelnik Dželalija i u obnovi sakralnih objekata posebno crkve Gospe od Ružarija.

Ime Ante Dželalije duboko će ostati urezano u sjećanju žitelja Drniša i drniškog kraja po svemu onome pozitivnom što je učinio za svoj kraj.

Komemorativna sjednica Gradskog vijeća Grada Drniša održat će se u utorak, 9. rujna 2012. godine, u maloj gradskoj vijećnici s početkom u 10. sati.

Gradsko vijeće Grada Drniša donijelo je odluku da 9. listopada 2012. godine na dan pokopa gradonačelnika Grada Drniša Ante Dželalije, bude dan žalosti za područje Grada Drniša.

Knjiga žalosti otvorena je za sve građane u maloj gradskoj vijećnici.

Dzelalija---RIP- 2


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian