U prometnoj nesreći poginuo predsjednik drniške HVIDRA-e Nediljko Elez

- 6. listopada 2012.

Predsjednik drniške HVIDRA-e 37-godišnji Nediljko Elez Pećo poginuo je u prometnoj nesreći koja se dogodila sinoć na Moseću na cesti Drniš Žitnić.

– “Dana 05. listopada 2012.god. oko 18.44 sati na državnoj cesti D-33, na dionici ceste Drniš-Žitnić, predio Moseć, došlo je do prometne nesreće u kojoj je smrtno stradao 37-godišnjak iz Sedramića, vozač motocikla marke „Kawasaki”. Do prometne nesreće došlo je na način da je smrtno stradali vozač bez zaštitne kacige upravljao motociklom u smjeru istok-zapad, preko pune uzdužne linije pretjecao je druga vozila i zbog neprilagođene brzine sa motociklom je pao na kolnik, nakon čega klizeći udara u zadnju stranu teretnog vozila marke „Iveco”, kojim je u istome smjeru upravljao 55-godišnjak iz Pakova sela. Tijelo smrtno stradalog prevezeno je u OB Šibenik zbog obdukcije. Očevid na mjestu događaja vodio je dežurni Županijski državni odvjetnik. Promet državnom cestom na navedenoj dionici bio je zatvoren za sav promet u vremenu od 19.05-22.50 sati. Slijedi izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku”, priopćeno je danas iz Policijske uprave Šibensko kninske.

Nediljko Elez sa 16 godina postao je dragovoljac Domovinskog rata. Rujanskim ratom pridružuje se 4. gardijskoj brigadi. S istom brigadom sudjeluje u borbama oko Stona, Mostara i Južnog bojišta. Iz 4. prelazi u 8. brigadu koja djeluje na području Siska i Karlovca. Iz 8. gardijske brigade prelazi u Specijalnu policiju i tu ostaje do kraja Domovinskog rata, kada je i ranjen. Sudionik je akcija Maslenica i Oluja.

Dužnost predsjednika drniške HVIDRA-e obnašao je od 2004. godine. Njegovim zalaganjem ubrzana je izgradnja stambene zgrade za HRVI u Drnišu.  

Bio je predsjednik Temeljnog ogranka Sedramić drniškog HDZ-a.

Iza sebe je ostavio trudnu suprugu i troje maloljetne djece.  

 

peco 1

peco 2

 


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian