Najavljujemo: Noć muzeja 2019. u Otavicama

- 31. siječnja 2019.

Kulturna manifestacija Noć muzeja 2019. održat će se u petak 01. veljače ove godine prigodnim programom u Otavicama i Ružiću.

U Noći muzeja posjetitelji će moći besplatno razgledati Crkvu Presvetog Otkupitelja – Mauzolej Ivana Meštrovića u vremenu od 18:00 do 22:00 sata. Istovremeno, u novoobnovljenoj zgradi nekadašnje osnovne škole u Otavicama odvijat će se ovogodišnji program Noći muzeja: natjecanje u kvizu znanja o Ivanu Meštroviću te projekcije video uradaka „MEŠTROVIĆ: Nova dimenzija“. Završetak zajedničkog druženja nastavit će se uz piće i okrjepu u osnovnoj školi i sudjelovanje djelatnika Muzeja Ivana Meštrovića, Općine Ružić i Etno udruge Petrovo polje.

Raspored programa:
18:00 – 19:00 Kviz znanja o Ivanu Meštroviću
Testirajte svoje znanje o Ivanu Meštroviću, natječite se u timu s obitelji i prijateljima, naučite nešto novo, osvojite prigodne nagrade kroz kviz znanja o životu i djelu Ivana Meštrovića! Natjecanje u znanju odvijat će se u osnovnoj školi u Otavicama.

19:00 – 19:30 Video projekcija – MEŠTROVIĆ: Nova dimenzija
Program “MEŠTROVIĆ: Nova dimenzija” primjenjuje novu tehnologiju u obradi muzejske građe poput digitalizacije, te koristi video i animaciju u prezentaciji građe i znanja koja čuvamo u muzejima. Ovaj program se već dvaput odvijao u Otavicama, projekcijama koje su krasile pročelje Crkve Presvetog Otkupitelja. Prisjetit ćemo se kako je to izgledalo kroz nekoliko video uradaka –  spotova i animacija.

19:30 – 20:30 Druženje i okrjepa
Družimo se u prostoru osnovne škole u Otavicama, uz domaće delicije koje će za Vas pripremiti članovi Etno udruge “Petrovo polje”.

Napomena: Za posjetitelje je organiziran prijevoz iz Drniša do Otavica, s polaskom u 17:30 s autobusnog parkinga Osnovne škole Drniš (kod ulaza u NK Došk).

www.opcina-ruzic.hr


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background