Gradski muzej Drniš i ove godine ima bogati program za ‘Noć muzeja’

- 29. siječnja 2019.

Gradski muzej Drniš i ove godine dati će svoj doprinos manifestaciji ‘Noć muzeja’.

Tema ove godine su: Inovacije i digitalna budućnost.

‘Noć muzeja’ pokrenuta je u Njemačkoj 1998., godinu dana kasnije počela se održavati i u Francuskoj, a od 2005. prerasta u događaj na europskoj razini, kada mu se pridružuje i Hrvatska. Na prvom izdanju sudjelovao je samo Zagreb sa šest muzeja koje je obišlo oko deset tisuća ljudi, a danas je to manifestacija na nacionalnoj razini koja se svake godine održava u sve više gradova – prošle godine bilo ih je 110 na 230 lokacija, dok je posjetitelja bilo skoro 240 tisuća.

Manifestacija se održava tradicionalno u zimskim mjesecima, od 18 sati do jedan sat iza ponoći, uz besplatan ulaz za razna događanja, otvorenja izložbi, predavanja, radionice, koncerte, promocije.

Iz drniškog muzeja za ovaj petak 01. veljače najavljuju: ‘Noć muzeja’ prilika je da doživite Krku, njezine znamenitost, zbirku radova Ivana Meštrovića te čitav muzejski ambijent u sasvim novome svjetlu.

Za nesvakidašnji doživljaj motiva rijeke Krke, prirodnih ljepota, kulturno-povijesnih znamenitosti i manifestacija pobrinuti će se fotografi amateri a uz glazbu i svjetlosne efekte posjetiteljima će priuštiti nesvakidašnju izložbu.

Organizira se i likovna radionica za djecu uz kratku poduku zašto je važno biti ekološki osviješten.

JU NP Krka ekskluzivno će predstaviti čarobnu 3D škrinju u kojoj su pomoću novih tehnologija oživljeni i sačuvani stari zanati.

Početak programa je u 19 sati.

Organiziran je i izlet na Slapove Krke. Autobus polazi iz Drniša u 14,30 sati sa autobusnog kolodvora, zainteresirani se trebaju javiti u drniški Gradski muzej.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background