Grad Drniš i ove godine školskoj knjižnici donirao lektiru

- 29. siječnja 2019.

Drugu godinu zaredom Grad Drniš je za potrebe školske knjižnice Osnovne škole Antuna Mihanovića Petropoljskog donirao knjige u vrijednosti od deset tisuća kuna.
Riječ je mahom o školskoj lektiri od 1. do 8. razreda a izbor naslova prepušten je stručnoj školskoj službi, odnosno knjižničarki Aniti Coti, koja je za Radio Drniš kazala:

-‘ Puno nam znače novi naslovi, od kojih su neki dugogodišnja lektira a nismo imali te knjige. Trebati će nam još dosta godina da bi postigli standard, ali ovo je izvrsna praksa. Velika nam je potpora Narodna knjižnica Drniš. Grad Drniš može biti sretan da ima takvu knjižnicu, zajednički uspijemo zadovoljiti potrebe naše djece’, kazala je dipl. knjižničarka Anita Cota.  

Zahvalan na pomoći je ravnatelj škole Saša Kolombo: – ‘Suradnja sa Gradom Drnišom je odlična, posebno na ovom području. Jer mi i imamo veliki problem sa kupovinom knjiga za potrebe knjižnice jer za tu namjenu raspolažemo sa jako malo sredstava bez obzira što smo u Hrvatskoj jedna od navjećih škola po organizaciji rada. Svaka donacija nam puno znači, pozdravljam ovu inicijativu i nadam se nastavku’, kazao je ravnatelj Kolombo.

 Grad Drniš će nastaviti i dalje pomagati djecu s područja Grada Drniša sukladno svojim proračunskim mogućnostima, kazao nam je gradonačelnik Josip Begonja:
– ‘Do sada je to nekih dvadesetak tisuća kuna, i imamo namjeru nastaviti i dalje uz konzultacije sa knjižničarkom. Dvije godine zaredom smo dali i besplatne udžbenike prvašićima, pa i višim školama po našim naseljima. Pomažemo koliko možemo, nadamo se sve više i više’, kazao je gradonačelnik Begonja.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background