PD Promina organizira 8. Planinarsku školu

- 31. siječnja 2019.

U tijeku su prijave za 8. po redu opću planinarsku školu, u organizaciji Planinarskog društva Promina.

Škola je osnovni oblik obrazovanja novih planinara za sigurno i ugodno kretanje planinom, te temelj za škole i tečajeve iz planinarskih specijalnosti kao što su alpinizam, speleologija, vodička služba.

Škola traje 8 tjedana a se temelji na programu Hrvatskog planinarskog saveza, a podijeljeno je u dvije cjeline: teoretsku i praktičnu, što se odnosi na izlete i uspone u planini tijekom vikenda.

Teoretski dio sastoji se od predavanja koja će se održavati četvrtkom u prostorijama društva na adresi Antuna Mihanovića 9a u prizemlju zgrade šestice u Fenčevini.

Predavači i instruktori su iskusni planinari, vodiči, alpinisti, sportski penjači, speleolozi, liječnici, članovi GSS-a.

Gojzerice, ruksak i štapovi osnovna su oprema potrebna za pohađanje škole, a ostala oprema se upotpunjuje postupno sa stjecanjem planinarskog iskustva.

Polaznici škole moraju imati navršenih 15 godina života, a do punoljetnosti potrebna je suglasnost roditelja ili staratelja. Polaznici ujedno moraju biti članovi nekog planinarskog društva, a mogu se učlaniti i u drniško društvo.

Po završetku predavanja i vježbi polaznici škole polažu ispit a kojem mogu pristupiti polaznici koji su prisustvovali barem 60% vježbi i predavanja. Polaznici koji su uspješno završili školu dobiti će diplome o završenoj Općoj planinarskoj školi.

Prijaviti se možete putem prijavnice na www.pd-promina.hr
Sve informacije o školi i upisima možete dobiti i kod voditelja škole Tomislava Jerkovića na br. mobitela 098 177 6924

Početak škole je 07. ožujka 2019.


Nastavite čitati

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian