Na Pakovu selu položeni vijenci u znak sjećanja na žrtve Domovinskog rata

- 22. rujna 2017.

U Pakovu selu položeni su vijenci i upaljene svijeće u znak sjećanja na žrtve iz Domovinskog rata. Današnji dan izabran je u statutu županije kao dan obilježavanja spomendan Rujanskog rata. U Pakovu selu okupili su se obitelji poginulih, pripadnici udruge 142. Brigade Hrvatske vojske na čelu s predsjednikom Draganom Radeljakom, državni tajnik ministarstva branitelja Ivan Vukić, poglavarstvo grada Drniša na čelu s gradonačelnikom Josipom Begonjom i njegovim zamjenikom Tomislavom Dželalijom, te predstavnici Šibensko-kninske županije na čelu sa županom Goranom Paukom.

Evo što je o obilježavanju sjećanja na žrtve Rujanskog rata kazao državni tajnik ministarstva branitelja Ivan Vukić

 {play}/audio/ivan-vukic-22092017.mp3{/play}

Dragan Radeljak iz udruge 142. Brigade istaknuo je važnost akcije iz Rujna ’91, kao i da bi se u školama puno više trebalo učiti o domovinskom ratu.

 {play}/audio/dragan-radeljak-22092017.mp3{/play}

Župan Goran Pauk podsjetio nas je na događaje iz Rujanskog rata te kazao kako sjećanje na žrtve nosimo uvijek u našim srcima, a ne samo prilikom ovakvih obilježavanja.

 {play}/audio/goran-pauk-22092017.mp3{/play}

Gradonačelnik je u svom pozdravnom govoru okupljenima kazao kako do sljedeće godine gradska uprava planira na Sedramiću urediti mjesto na kojem će se moći položiti vijenci i upaliti svijeće za poginule branitelje i civile iz Domovniskog rata. Također je apelirao na ravnatelje i djelatnike škola kako bi više trebali učiti djecu o domovinskom ratu kao i da trebaju dovoditi učenike na ovakva obilježavanja kako jednog dana ovo ne bi postao puki protokol.

 {play}/audio/begonja-22092017.mp3{/play}

Foto: Radio Drniš

Foto: Radio Drniš

Foto: Radio Drniš

Foto: Radio Drniš


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Nastavite čitati

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian