Na kraju prvog polugodišta 40 posto učenika srednje škole imalo negativnu ocjenu

- 13. siječnja 2012.

Od ukupno 324 srednjoškolca u Srednjoj školi Ivana Meštrovića u Drnišu, njih 131 je na kraju prvog polugodišta ove školske godine imalo negativnu ocjenu, što znači da je “palo” oko čak 40 posto učenika.

Najviše negativnih ocjena imaju učenici trogodišnjih strukovnih programa, njih 39, slijede ih 37 ekonomista, dok je najmanje učenika s jedinicama među gimnazijalcima ukupno 17.

Posebno zabrinjava što čak 15 srednjoškolaca ima više od 4 negativne ocjene.
Najviše je negativnih ocjena iz matematike te strukovnih predmeta u elektrotehničkoj školi.
Odlikaša je 25 ili 6 posto, a najuspješniji su kao i ranijih godina gimnazijalci.
Najveći broj učenika i to 122, imao vrlo dobar uspjeh.

– U zadnjih par godina škola ipak bilježi porast ne samo prolaznosti učenika već i uspješnosti na kraju prvog polugodišta, tako da je prosječni uspjeh ostvaren od 3,38 što je 3% više nego lani, kazao je u programu Radio Drniša ravnatelj škole prof. Ivan Zeljko dodajući kako se slaže sa najavama da se ukine zaključivanje ocjena na polugodištu.

Učenici drniške srednje škole obilato su koristili mogućnost izostanaka, prikupivši u prvom polugodištu 10.746 izostanaka, od čega je 9436 opravdanih a 1310 neopravdanih. Ako ove podatke stavimo u omjer prema broju učenika ispada da je svaki učenik u prvom polugodištu imamo 29 izostanaka ili prosječno po učeniku 33,17 posto.

Po izostancima prednjače učenici ekonomske škole koji su u četiri razreda prikupili 3825 izostanaka, potom gimnazijalci sa 2713 izostanaka, a najmanje ih je među elektrotehničarima 1841.

Škola je u ovom polugodištu poduzela više pedagoških mjera. Nije bilo isključivanje učenika iz škole ali je njih 62 dobilo opomene, 32 ukor, devet opomenu pred isključenje dok četvero se nalazi u jednomjesečnom tretmanu pred isključenjem.

srednja_skola


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian