Na drniškom području situacija se još nije smirila

- 6. veljače 2012.

Hladnoća je odnijela prvu žrtvu u Šibensko-kninskoj županiji. Policijska uprava jutros je priopćila kako je jučer u mjestu Boraja, ispred obiteljske kuće od strane susjeda pronađen 50-godišnji mještanin, kojemu je u Općoj bolnici Šibenik konstatirana smrt najvjerojatnije uslijed hladnoće.

Novo pogoršanje vremena najavili su za danas meteorolozi za danas, ali u Dalmaciji više ne bi trebalo biti obilnog snijega. Na autobusnom kolodvoru Drniš doznajemo još uvijek je u prekidu sav javni linijski promet, iz Šibenika i Splita prema Drnišu te iz Drniša prema Kninu i obratno – autobusi ne voze. 

Redakcija Radio Drniša zatrpana je pozivima slušatelja koji se žale da su odsječeni od svijeta već danima bez kruha. Na području grada Drniša situacija je koliko toliko normalizirana no veliki problem su naselja na području prvenstveno Općine Promina, ali i općina Ružić i Unešić. 

Hoće li sutra biti nastave u osnovnim i srednjim školama znati će se nakon sjednice Stožera za zaštitu i spašavanje Šibensko kninske županije koja je najavljena za 12 sati.

Dječji vrtić u Drnišu radi, organizirane su dežurne službe, pristiglo je danas dvadesetak djece.

Iz Pučkog otvorenog učilišta Drniš sve polaznike tečajeva obavještavaju kako cijeli ovaj tjedan neće biti nastave. Obavijest vrijedi za polaznike svih programa vrtićke i osnovnoškolske dobi te i za odrasle polaznike tečaja u organizaciji Pučkog.

Pješaci se jutros u Drnišu otežano kreću snijegom zatrpanim i poleđenim nogostupima.

Sva drniška naselja imaju opskrbu električnom energijom doznajemo od Elektre. Nema problema ni u opskrbi vodom, otežan je jedino odvoz smeća, kazali su nam iz komunalnog poduzeća RAD.

U Nadcestariji Drniš doznajemo najteža situacija je na području Širitovaca i Velušića gdje bura vrati snijeg na cestu nedugo nakon što ralica prođe. Iz Nadcestarije poručuju naglasak je danas na lokalnim cestama.

Drniški vatrogasci i jučer i jutros su na intervencijama. Žiteljima do kojih su prometnice neprohodne nose osnovne živežne namirnice.

Od gradonačelnika Dželalije kod vodi gradski Stožer za zaštitu i spašavanje doznajemo da su danas prioritet pri čišćenju ceste unutar naselja kako bi se osiguralo snabdijevanje građana.

Za čišćenje snijega Grad je angažirao i poduzetnike sa drniškog područja koji posjeduju tešku mehanizaciju, Nakić iz Siverića, Marin iz Trbounja, Križanović iz Kadine Glavice, Triva iz Sedramića, te Skelin s Miljevaca.

Od GSS Šibenik zaprimljena je informacija da su jučer imali šest akcija, u kojima je sudjelovalo 15 pripadnika GSS-a. Radilo se o pomaganju u medicinskoj skrbi odnosno o prijenosu bolesnika do hitnog prijema, te prijevoz bolesnika za dijalizu. Danas će vršit dostavu lijekova kroničnim bolesnicima.

Državna uprava za zaštitu i spašavanja upravo je priopćila kako se danas nastavljaju aktivnosti na čišćenju prometnica i to naročito na prostoru Kistanja, Promine, Ružića, Knina, Drniša i Šibenika. Na prometnici Šibenik – Knin ima nanosa snijega u mjestu Čenići.

Vršit će se i dostava opskrbe stanovništva namirnicama na području općine Ružić.

Iz županijskog centra 112 napominju kako je jučer, s obzirom da je većina glavnih prometnica na području županije prohodna, veća pažnja bila posvećena ostalim cestama.

Glavni prioritet bila su mjesta Bratiškovci i Oklaj, gdje se nalaze i starački domovi. U Bratiškovcima se nalazi starački dom sa više od 100 štićenika, a u Oklaju starački dom u kojem je bila bolesnica koja je trebala bolničku skrb.

Probijanje cesta prema Bratiškovcima i Oklaju završeno je do popodnevnih sati. Ove zadaće odradile su ekipe Županijskih cesta Šibenik.

Tijekom nedjelje , izvijestili su iz centra 112 očišćen je veliki dio grada Drniša, a naročito Miljevci. Veliki dio prometnica na prostoru općine Kistanje, Promina, Unešić je također očišćeno.

Na području naselja Đevrske oko 200 domaćinstava i dalje je bez električne energije.

snijeg_


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background