Ni u utorak nema nastave u školama, situacija najteža u Promini

- 6. veljače 2012.

Srednje i osnovne škole u Šibensko kninskoj županiji neće raditi sutra 07. veljače, odlučeno je na sjednici Stožera za zaštitu i spašavanje Šibensko kninske županije.

Na drniškom području dostavlja se hrana u zabačene zaseoke i sela gdje još nisu probijeni putovi. Lokalne i nerazvrstane ceste čisti mehanizacija koju su angažirali gradovi dok državne i županijske ceste čisti ŽUC i nadcestarije Šibenik i Drniš. Najlošije stanje na području grada Drniša je u Štikovu.

U općini Promina probijaju se putovi prema selima Lukar, Mratovo, Matase, Prominski Bogatići, a dvije ekipe GSS-a vrše dostavu lijekova i hrane u Razvođe i Prominske Bogatiće . Općina je angažirala jedan utovarivač dok je drugi angažirala županija, a županijske ceste čiste vozila ŽUC-a.

U općini Unešić trenutno je najveći problem u mjestima Čvrljevo, Božići i Vinovo Donje. Mehanizacija koju je angažirala općina Unešić probija putove u tom pravcu. Državna interventna postrojba angažirana je na području Kljaka u Općini Ružić, za dostavu hrane i lijekova.

Sve vatrogasne postrojbe, javna i dobrovoljna društva angažirana su, sukladno ukazanim potrebama i prioritetima, u prijevozu pacijenata, dostavi hrane i lijekova, izvlačenju vozila iz snijega, kao i uklanjanje prepreka uzrokovanim snježnim nevremenom. 

U Šibensko-kninskoj županiji od ekstremne hladnoće stradala je i druga žrtva. Prema riječima načelnika PU šibensko-kninske Ivice Kostanića, u Prviću se smrznuo 61-godišnji muškarac. Na tijelu nema tragova nasilja, a muškarac je pronađen ukočen.

Policija je jutros izvijestila i o prvoj žrtvi hladnoće na našem području. Riječ je o 50-godišnjem muškarcu kojeg su susjedi pronašli u snijegu ispred kuće u Boraji.

Velika tragedija dogodila se i kod trgovačkog centra Dalmare gdje se prevrnuo bager te je nepoznatom muškarcu polomio noge.

snijeg_2


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background