Mladi se izjasnili – nezadovoljni smo životom u Drnišu!

- 14. ožujka 2012.

Savjet mladih Grada Drniša tijekom veljače proveo je anketu među mladom populacijom koja u većini konstantno boravi u Drnišu i drniškoj okolici.

Anketirano je stotinu mladih a cilj ankete bio je istražiti potrebe, želje, spremnost mladih u kreiranju društvenog života u gradu, te na koji način provode svoje slobodno vrijeme.

– “Od ukupno 100 ispitanika, njih 90% nije zadovoljno društvenim životom u gradu, a kao razloge navode premalo događanja, ograničavanje zabave na kafiće, te lošu društvenu klimu u gradu.

Aktivnosti kojima se mladi bave u slobodno vrijeme najvećim dijelom odnose se na sport za koji se izjasnilo 28% ispitanih, dok 18% bavi se glazbom, nikakvim aktivnostima se bavi njih 16%, Facebook i TV koristi 15% anketiranih, izlaske i druženja u kafićima 12%, književnošću 11%.

Na pitanje trebaju li mladi imati svoj prostor za aktivnosti 10% odgovorilo je negativno, odnosno da ne trebamo imati svoj prostor a 90% ih je odgovorilo potvrdno odnosno da mladi trebaju imati prostor takvog tipa. Taj prostor najviše bi iskoristili za druženje, radionice s ciljem razmjenjivanja mišljenja i ideja, izložbe, koncerte, plesne škole, kreativne radionice”, kazao je Jure Ivić predsjednik drniškog Savjeta mladih predstavljajući rezultate ankete u Aktualnom satu zadnje sjednice Gradskog vijeća Grada Drniša

Čak 70% mladih Drnišana ispitanih u anketi želi više koncerata i filmskih večeri, dok 30% navodi razne ostale aktivnosti.

11% ispitanika svoju spremnost u sudjelovanju kreiranja društvenog života ocjenjuju nedovoljnom ocjenom, 5% dovoljnom, 24% dobrom, 23% vrlo dobrom i 35% odličnom ocjenom. Ivić je gradskim vijećnicima kazao kako bi se svi zajedno trebali zapitati što Drniš pruža mladima.

– “Savjet mladih je također proveo anketu i preko Facebooka, rezultati su relevantni i stvarni, samo je metoda provođenja puno jednostavnija i zahtjeva puno manje vremena i energije. Anketa je provedena preko aplikacije “Postavi pitanje”. Na upit “Mislite li da Grad Drniš ima jasnu viziju i način razvoja barem u sljedećih 5 godina” 89 ispitanika odgovorilo je negativno , 10 ispitanika odgovorilo je pozitivno a ne zna tek jedan”, rekao je Ivić.

mladi_anketa_


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian