Komunalno poduzeće RAD Drniš dijeli se na dvije tvrtke

- 13. ožujka 2012.

Javno komunalno poduzeće “Rad” Drniš najkasnije do konca 2012. godine mora se podijeliti na dvije tvrtke, zbog Zakona o vodama koji je na snagu stupio 01. 01. 2010. godine.

– Izmjenama zakona propisano je da javni isporučitelj vode ne može više obavljati druge djelatnosti osim vodoopskrbe i odvodnje. Što znači da moramo isključiti ostale komunalne djelatnosti kojima se trenutno bavimo. Ukoliko to ne učinimo predviđene su i sankcije. Nećemo naime moći aplicirati za sredstva iz državnog proračuna i naknade za korištenje i zaštitu voda, kazao je direktor Rad-a Davor Jakelić na sjednici Gradskog vijeća Grada Drniša obrazlažući ovu točku dnevnog reda.

RAD”d.o.o. Drniš obavljat će ubuduće samo djelatnost javne vodoopskrbe pitkom vodom, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda.

Za obavljanje komunalnih i ostalih djelatnosti bit će osnovano novo trgovačko društvo.

Nova tvrtka radnog naziva “Gradska čistoća” d.o.o. bavit će se poslovima održavanja čistoće – odvozom smeća, odlaganjem komunalnog otpada, djelatnosti tržnica na malo, održavanjem groblja i krematorija, obavljanjem pogrebnih poslova, dimnjačarskih usluga, javnom rasvjetom, održavanjem javnih površina, te prijevozom putnika u javnom prometu, te likvidacijom fekalija iz septičkih jama.

– Iako se u Drnišu provode radovi na izgradnji kolektora s pročistačem mnogi dijelovi grada a pogotovo naša sela nemaju izgrađen kanalizacijski sustav već za odvodnju koriste septičke jame. O čišćenju njih povest ćemo računa u okviru osnivanja nove tvrtke. U dogledno vrijeme kad se steknu uvjeti očekujem da ćemo kupiti i mehanizaciju sa kojom će se obavljati i ta djelatnost, kazao je na sjednici drniškog Gradskog vijeća predsjednik mr.sc. Josip Begonja.

Uprava KJP “RAD” d.o.o. Drniš obvezuje se da sazove skupštinu Društva u roku od 90 dana radi donošenja potrebnih akata.

– Cijeli postupak je na leđima zaposlenika RAD-a. U roku od 90 dana i dodatnih 60 dana glede izvješća o učinjenom treba provesti nekoliko radnji. Nije to samo brisanje djelatnosti kojima su se do sada bavili iz Društvenog ugovora i Statuta, nego je to cijeli niz radnji u svezi podjelom i prijenosom imovine pa će vjerojatno trebati angažirati i revizorsku tvrtku koja će utvrditi imovinu tj. kapital i obveze, te koji zaposlenici će prijeći iz jedne u drugu tvrtku, kazao je predsjednik GV-a Begonja.

rad_2


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian