Mladen Nakić – još jedan predsjednički kandidat gost u našem programu

- 14. studenoga 2009.

Nezavisni predsjednički kandidat dr. Mladen Nakić ,47. godišnji Zagrepčanin drniških korijena (otac iz Siverića), stručnjak za međunarodne odnose i nacionalnu sigurnost i profesionalni diplomat gostovao je ovog petka u emisiji “Ajmo reć”.

Mladen Nakić

Kao dragovoljac prošao je ratni put najprije u 113. a potom u drniškoj 142 brigadi HV . U činu brigadira napustio je OSRH i karijeru nastavio kao profesionalni diplomat, zaposlen u MVP-u. Oženjen je i ima dvoje djece.
Kandidirao se za predsjednika Republike ,jer vjeruje da građani zaslužuju bolje od sadašnje politike koja nema odgovor na probleme s kojima se suočava hrvatsko društvo .
-Hrvatskoj treba nezavisan, nadstranački predsjednik i jedino takav predsjednik može osigurati nacionalno zajedništvo, biti korektiv političkog života, intenzivirati borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije i vratiti dostojanstvo čovjeku, rekao je Nakić predstavljajući svoju nezavisnu kandidaturu na Radio Drnišu.
– Iza mene ne stoji nikakva stranačka, ideološka infrastruktura, kao ni “tajni fondovi i sumnjiv kapital” – rekao je i poručio kako se na osjeća podređenim u odnosu na “velike igrače” i one koje podržava stranačka mašinerija.
U kampanju krenuo je sa sloganom “Nova snaga- vratimo ponos čovjeku i dostojanstvo narodu”,uvjeren kako hrvatski građani zaslužuju drukčiju i bolju Hrvatsku, bez politizacije u svakodnevnom životu. Smatra kako je sadašnja politika potrošena i želi ju promijeniti kao i odnos politike prema ‘nama građanima’, a naglašava da će braniti socijalna prava najugroženijih slojeva, te zagovarati dijalog i toleranciju.
-Najveća životna prekretnica bio je Domovinski rat. Ta 1991. bila je zaista “sad ili nikad”. Kucalo je jedno srce i disali smo istim plućima. Dijelim čast i zadovoljstvo s tisućama dragovoljaca i branitelja, s generacijama koje su taj rat iznijele na svojim leđima. Cijena je bila visoka, previsoka, ali tada smo imali ideale i viziju. Budimo svjesni da smo tada učinili svoje životno djelo. Budimo ponosni na to usprkos svim nepravdama i poteškoćama koje nosi sadašnjost. Vjerujući kako smo mi našu misiju izvršili, spokojno smo se prepustiti našim obiteljima i djeci. Politiku smo prepustili drugima dajući im povjerenje da u miru vode Hrvatsku u bolju i zasluženu budućnost. Danas, kao i ogromna većina osjećam veliki poriv i potrebu ponovno dići svoj glas i reći ono što mislim – jasno, glasno, pošteno i odgovorno. Promjene se neće dogoditi bez nas. Borba za ponosnu i sretniju Hrvatsku je pred nama.
Sa znanjem i dosadašnjim iskustvom prihvaćam tu odgovornost. Želim isto što i vi – pravednost i bolju budućnost za našu djecu!, istaknuo je M. Nakić.
Želim osvojiti glasove svih onih koji vrijednost čovjeka, a ne ideološko određenje, bilo ono lijevo ili desno, žele staviti u prvi plan,dodao je Nakić i ističući kako kampanju financira sam, njegova obitelj i prijatelji od kojih, nitko nije tajkun.

17.11.2009.

Mladen Nakić ,kojeg smo ugostili u našem programu, odustao je od predsjedničke kandidature.
U priopćenju za javnost ističe : Hrvatsko društvo prolazi ozbiljne izazove stoga pozivam na nacionalno zajedništvo i poštivanje univerzalnih vrijednosti – poštenje, odgovornost, znanje, rad i moral. Pojedinac može puno učiniti pod uvjetom da svi građani zajedno porade na vlastitoj svijesti. Mi, slobodni građani imamo pravo, ali i odgovornost sudjelovati u odlukama koje se odnose na našu budućnost. Odustajanje od kandidature za predsjednika Republike Hrvatske daje mi dodatnu snagu za nastavak profesionalne i građanske borbe za bolju Hrvatsku kakvu smo zaslužili. Pozivam građane da razmisle kakvu Hrvatsku žele i da prema vlastitom uvjerenju izaberu novog predsjednika. Dajmo svoj glas poštenom, moralnom i odlučnom čovjeku, jer nakon svega – Predsjednik treba ostati čovjek, stoji u ovom priopćenju koje je stiglo i u našu redakciju.


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Nastavite čitati

Sljedeća objava

Čikolaši


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian