Međunarodni dan seoskih žena obilježen u Biočiću

- 16. listopada 2016.

Udruga žena “Petropoljka” iz Biočića i Udruga “Žena” iz Drniša i ove godine prigodo su obilježili Međunarodni dan seoskih žena, koji se odlukom UN-ove Konferencije o ženama održane u Pekingu obilježava 15. listopada od 1995. godine. Svrha obilježavanja je senzibilizacija zajednice o velikoj, ali još uvijek neprepoznatoj i nepriznatoj ulozi žena sa sela kao i njihovom doprinosu društvenoj zajednici.

Prigodne aktivnosti obilježavanja Međunarodnog dana seoskih žena započele su motivacijskom radionicom za nezaposlene žene u školi u Biočiću. Potom je poslužen seoski ručak: grah i ječam sa suhim mesom, prevrte, uštipci i fritule. Sve je to zaliveno domaćim vinom i sokovima koje su od ekološki uzgojenog voća izradile vrijedne ruke seoskih žena. Druženje je nastavljeno uz sportske aktivnosti – balote.

Postavljena je i prigodna izložba s domaćim proizvodima i rukotvorinama seoskih žena. Obilježavanju Međunarodnog dana seoske žene je prisustvovala i šibensko- kninska dožupanica Anja Šimpraga, koja je izrazila zadovoljstvo načinom okupljanja i aktivnostima žena iz seoskih područja.

Druženje se u ugodnom okruženju nastavilo sve do kraja dana.


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian