Među najboljim agraoturističkim imanjima u Dalmaciji –četiri su sa drniškog područja

- 21. ožujka 2013.

Tri zlatne i jedna srebrena medalja na prvom natječaju za Agroturizam u Dalmaciji ,koji je pod nazivom”Izvorno i kvalitetno” organizirao UNDP u suradnji s četiri dalmatinske županije, s ciljem poticanja kvalitete, inovativnosti i atraktivnosti agro ponude otišle su na drniško područje .
Šibensko –kninska županija i ukupni je pobjednik ,budući je od 35 nagrada ukupno dobila 15 nagrada vrijednih 97 000 kuna .
Zlatne medalje pripale su :Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu „Kalpić” vlasnika Ivana Kalpića iz Radonića, seljačkom domaćinstvu „Kamena kuća „ vlasnika Frane Rakića iz Pakova OPG Kalpić

Sela i Etnolandu Dalmati Pakovo Selo vlasnika Joška Lokasa .Zlatne medalja pripale su i: imanju i autokampu Robeko, seoskom domaćinstvu Dabar, Baćulovom dvoru, Jurlinovim dvorima, Šarićevim dvorima i kušaonici Skradinske delicije .
Srebrene medalje pripale su Pilipovim dvorima u Razvođu vlasnika Marka Duvančića,te Galjin dvoru, agroturizmu Čogelja i braniteljskoj poljoprivrednoj zadruzi Dalmacija eko projekt.

Brončanom medaljom mogu se pohvaliti kamp Skradin i Seosko gospodarstvo Banovi dvor. Dobitnicima su nagrade uručili župan Goran Pauk i Louisa Vinton, koordinatorica UN-a i stalna predstavnica UNDP-a u Hrvatskoj.
Uz plakete, dobitnici su primili i novčane nagrade u iznosu 7 000 kuna za zlatnu, 6 000 za srebrnu te 5000 kuna za brončanu medalju, kao poticaj za ulaganja u razvitak agroturističke ponude. Dobitnici zlatne i srebrene medalje ujedno su i nositelji oznake kvalitete Q definirane Pravilnikom o pružanju ugostiteljskih usluga u seljačkom domaćinstvu.


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian