Konačno rekonstrukcija vodovodne mreže u Pokrovniku

- 22. ožujka 2013.

Krenula je i rekonstrukcija vodovodne mreže u još jednom drniškom selu – u Pokrovniku. Šibenski Vodovod i odvodnja koji gospodari zagorskim vodoopskrbnim sustavom na području Grada Drniša, investiciju će realizirat uz pomoć novac iz blagajne Grada Drniša i državne.

Gradonačelnik Begonja u Pokrovniku

– “Za investiciju čiji je troškovnik dva milijuna i 180 000 kuna iz gradskog proračuna Grada Driša bit će izdvojeno milijun kuna, koliko osigurava šibenski Vodovod i odvodnja, dok Ministarstvo poljoprivrede osigurava 220 000 kuna. Uz radove u Pokrovniku, u Sedramiću će se utrošiti 200.000 kuna a očekuje se da će biti gotovi do sredine kolovoza. Za rekonstrukciju vodovodne mreže u Pakovom Selu koja se privodi kraju utrošit će 430.000 kuna. Ostalo je završiti još dio zaseoka Rakića i hidrantsku mrežu gdje bi radovi trebali također otpočeti u ovoj godini”, kazao je gradonačelnik Josip Begonja koji je danas na Svjetski dan voda, obišao područje Pokrovnika.

– “Svjesni smo da voda život znači, no jasno je da novac i vrijeme diktiraju puno toga. Krizom smo limitirani da udovoljimo svima , kad je riječ o vremenu ono određuje prioritete. Ja i moj zamjenik Nikola Lovrić i tijekom kampanje za siječanjske prijevremene izborima vodu smo odredili prioritetom, a danas radovi odvijaju se i na području Biočića i Miočića”, kazao je Begonja.

Rekonstrukcija vodovodne mreže u Pokrovniku neće se odvijati u dvije faze kako je to bilo ranije planirano, već je dogovoreno s upravom šibenskog Vodovoda i odvodnje da se sve odvija u jednoj fazi ,a ovisno o sredstvima radovi će ići fazu po fazu ali bez većih prekida.

Vodovodna mreža u Pokrovniku inače napravljena je davne 1957. godine i priključena na javnu česmu. Danas u tom mjestu ima oko 70 vodobrojila, ali i 250 stanovnika, pa sadašnji promjer cijevi nije dovoljan za njihove potrebe, a zbog uskih cijevi, odnosno malog profila i slabog pritiska, doslovno presuše ljeti.

Predsjednik Mjesnog odbora Pokrovnika Josip Lucić, izrazio je zadovoljstvo što su njihovi napori i brojni prosvjedi konačno urodili plodom, započela je konačno rekonstrukcija vodovodne mreže, što će nada se omogućiti daljnji razvoj osobito poljoprivredne na tom području gdje je danas oko 5000 stabala maslina, a očekuju da će se rekonstrukcijom vodovoda širiti ne samo poljoprivredne parcele već i graditi novi stambeni objekti.


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian