VOLIM HRVATSKU – Mališani Dječjeg vrtića Drniš posjetili NP Krka i Seosko domaćinstvo Galić na Miljevcima

- 10. svibnja 2012.

U sklopu akcije “Volim Hrvatsku”, Hrvatske turističke zajednice, Turistička zajednica Grada Drniša i Dječji vrtić Drniš danas su priredili edukativni izlet za 140 polaznika drniškog vrtića.

Djeca su posjetila Seosko domaćinstvo Galić na Miljevcima i Nacionalni park Krka, odnosno Roški Slap.

U pratnji svojih odgojiteljica, ravnateljice Dječjeg vrtića Drniša Niveske Vlaić, gradonačelnika Drniša Ante Dželalije i direktorice Turističke zajednice Ane Lokas, na seoskom domaćinstvu Galić u Bogatiću domaćinu su poklonili sadnice višnje maraske koje su zajedno posadili.

– Djeca su oduševljena. Spremno su podijelila među sobom sadnice, uz malu pomoć ih posadili i potom zalili. Dogovorili smo se sa domaćinima da možemo i obići naše višnje kako bi vidjeli napreduju li, a buduće generacije moći će višnje i pobrati, kako bi ih naučili raditi marmeladu i sokove, kazala je Ana Lokas – direktorica Turističke zajednice Grada Drniša.

Nakon posjete seoskom domaćinstvu, u Roškom slapu 140 malih Drnišana dočekali su predstavnici Nacionalnog parka Krka koji su djecu educirali o važnosti očuvanja prirodne baštine, te o tome što se smije a što ne smije raditi u nacionalnom parku.

NP Krka organizirao je za djecu i dječju predstavu “VELIKA STRKA U PARKU KRKA” na temu: zaštite prirode – koju izvodi kazališna radionica VIRKO pod vodstvom Sergeja Mioča.

Suradnju sa Turističkom zajednicom pohvalila je ravnateljica Dječjeg vrtića Drniš Niveska Vlaić, koja je kazala kako je projekt od velike važnosti za djecu koja se u samoj prirodi na ovaj način educiraju o očuvanju okoliša, prirodnim ljepotama koje imamo u drniškom kraju, te kako ih njegovati.

volim-hrvatsku-0

volim-hrvatsku-1

volim-hrvatsku-2

volim-hrvatsku-3

volim-hrvatsku-4

volim-hrvatsku-5


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background