Liga protiv raka Grada Drniša sudjeluje u Danu narcisa

- 23. ožujka 2018.

U Hrvatskoj će se u subotu 24. ožujka, obilježiti 22. puta Dan narcisa.

Liga protiv raka grada Drniša također će se priključiti obilježavanju toga važnog dana. To je postala već tradicionalna humanitarna akcija posvećena oboljelima od raka dojke i prevenciji raka dojke.

Tog dana prodavati će se donirani cvjetovi narcisa, koji je odabran u cijelom svijetu kao simbol nade i buđenja novog života. Brojke oboljelih žena u Hrvatskoj su gotovo iste. Godišnje oboli oko 2400 do 2500 žena od raka dojke, a 1100 žena izgubi životnu bitku.

Veliki problem kod nas je početak liječenja u uznapredovanoj fazi bolesti. To je žalosna statistika da svaka treća oboljela žena umire od raka dojke. Stoga želimo ukazati ženama da vode brigu o svom zdravlju na način da odlaze na preventivne preglede.

Po pitanju pomoći oboljelima pomaci u društvu su vidljivi. Novi lijekovi su na listi HZZO-a, uhodan je nacionalni program prevencije karcinoma dojke.

Loša strana su duge liste čekanja na dijagnostiku UZ i mamografiju. Postoji potreba za psihološkom pomoći za suočavanje s bolešću i kako se osnažiti na putu ka ozdravljenju. Naša Liga ima suradnju s udrugom “Sve za nju” iz Zagreba koja ima centar za psihološku pomoć, gdje žene mogu dobiti osim psihološke pomoći savjete nutricionista o pravilnoj prehrani, te pravne savjete. Udruga ima i smještaj za žene izvan Zagreba koje dolaze u Zagreb na liječenje i kontrolu. U dogovoru s našom Ligom mogu se dogovoriti sva savjetovanja telefonom kao i potreba za smještajem.

Iz drniške Lige protiv raka pozivaju sve sugrađane da se u subotu 24. 3. priključe akciji.

Štand sa narcisima bit će postavljen kod stubišta za gradsku tržnicu u Drnišu i u trgovačkim centrima Konzum i Tommy, te u Oklaju od 8.30 do 11 sati.

Također mole sve građane koji imaju u vrtu narcise da im ih doniraju.
Na  štandovima bit će moguće i učlaniti se u udrugu. Članarina je simboličnih 30 kuna, kojom se pomaže rad Lige protiv raka grada Drniša.

 

 

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian