Poljana će ove subote utonuti u mrak!

- 23. ožujka 2018.

Glavni gradski trg Poljana u Drnišu, u subotu 24. ožujka, će na sat vremena utonuti u mrak. Grad Drniš će se na ta način pridružiti obilježavanju 12. godišnjice najveće globalne akcije “Sat za planet Zemlju” koju svjetska organizacija za zaštitu prirode organizira već dvanaest godina u cjelome svijetu.

Sat za planet Zemlju prvi put je pokrenut u Sydneyju 2007. godine, a već 2017. u akciju se uključilo više od 7000 gradova i mjesta u 187 zemalja svijeta, na svih sedam kontinenata.
Hrvatska je prošle godine pridonijela akciji gašenjem svjetala na svojim znamenitostima u 70 gradova, uključujuću dubrovačke Zidine, pulsku Arenu, splitsku Rivu te Zagrebačku katedralu.

Kako akcija podrazumijeva da kućanstva i tvrtke, svi građani svijeta isključe svjetla na jedan sat, s ciljem podizanja svijesti o klimatskim promjenama, prekomjernoj potrošnji zemaljskih resursa i ekološkim prilikama općenito, iz Grada Drniša pozivaju sve građane da se pridruže akciji te u svojim domovima 24. ožujka od 20:30 do 21:30 ugase svjetla na jedan sat.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian