Koncertom u Drnišu tamburaši proslavili još jednu zlatnu plaketu

- 7. listopada 2013.

Povodom osvajanja zlatne plakete ‘Tambura Paje Kolarića’ u svibnju ove godine na Međunarodnom festivalu tamburaške glazbe u Somboru, Tamburaški orkestar ‘Krsto Odak’ iz Drniša sinoć je u Župnoj crkvi Gospe od Ružarija održao slavljenički koncert.
Gošća koncerta bila je Vera Svoboda poznata pjevačica koja je za svoj doprinos hrvatskoj kulturi odlikovana ‘Redom Danice hrvatske’.
Vera Svoboda uručila je priznanje kojeg je u ime orkestra primio Goran Ercegovac, član orkestra već više od deset godina, dok je posebno priznanje uručeno voditeljici Milki Tomić.
Mnogobrojnim okupljenim Drnišanima rad drniških tamburaša i doprinos njihovoj glazbenoj baštini biranim riječima pohvalili su gradonačelnik Drniša Josip Begonja i župnik fra Petar Klarić.
Osim repertoara sa festivala poput skladbi Emila Cosseta ‘Dorica Pleše’ i ‘Golubica Vukovarska’ Bože Potočnika, orkestar je uz vokalnu pratnju Vere Svobode izveo i poznate pjesme: ‘Kraljice krunice’, ‘Zdravo djevo’ i ‘Jedna je Hrvatska’.
Drniškim tamburašima ovo je 11. zlatna plaketa a osvojili su i dvije srebrne.
Kroz proteklih 38 godina rada, u orkestru je sviralo preko 350 mladih, mahom učenika drniške glazbene škole, a sinoć ih je nastupilo preko 30.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background