Košarkaši DOŠK-a prvenstvo završili na posljednjem mjestu

- 27. ožujka 2012.

kosarka_2Završeno je prvenstvo u A- 2 ligi košarkaša – skupina Jug. Igrači DOŠK-a sezonu su završili na začelju ljestvice sa samo dvije upisane pobjede. Međutim, po svemu sudeći drniški košarkaši i u narednoj sezoni igrat će u drugoligaškom društvu. Naime, ranije su iz natjecanja istupili Voštarnica i Šibenka 4, te postoji samo teoretska mogućnost da DOŠK preseli u niži rang, odnosno B- 1 ligu. Rasplet ovisi o rezultatima dalmatinskih predstavnika u A- 1 ligi, te kvalifikacijama za ulazak u viši rang.

Pobjednik A- 2 lige je momčad Poličnika, koja je započela kvalifikacije za ulazak u A- 1 ligu. Novi član A- 2 lige bit će najvjerojatnije momčad Sukošana, vodeća u ligi za prvaka B- 1 lige.

Košarkaši DOŠK-a dobro su krenuli u sezonu sa novim trenerom i osvježenim igračkim kadrom. Nažalost, vrlo brzo klub je napustio Bjegović, zatim Žeravica, Granić i Jaman, a uoči prvenstva klub je ostao i bez centra Vlaića. U drugom dijelu sezonu trener Šikić morao se osloniti na mlade igrače iz vlastitog pogona, koji objektivno nisu mogli pružiti ozbiljniji otpor u vrlo jakoj drugoligaaškoj konkurenciji. Bez obzira na određene kalkulacije kako bi DOŠK mogao odustati od Druge lige i u narednoj sezoni natjecati se u B-1 ligi, tajnica kluba Iva Jelčić za naš Radio je izjavila kako će drniški košarkaši i u idućoj sezoni igrati u drugoligaškom društvu. Naglasila je kako su imali velikih problema oko slaganja igračkog kadra, što zbog ozljeda ili odlazaka igrača u druge sredine. U klubu vjeruju kako će tijekom paze složiti dobru momčad koja će ponovno biti stabilan član A- 2 lige – Jug. Inače, ove sezone obnovljen je međunarodni memorijalni turnir “Dragan Županović”. Prema riječima Ive Jelčić, održavanje turnira, u spomen na osnivača K.K. DOŠK, ponovno će postati tradicija.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background