Nezavisni predsjednički kandidat Nadan Vidošević predstavio se Drnišanima

- 27. studenoga 2009.

Nezavisni predsjednički kandidat Nadan Vidošević u razgovoru za Radio Drniš iznio je svoje motive za ulazak u predsjedničku trku, govorio o svom viđenju uloge trećeg hrvatskog predsjednika u rješavanju aktualnih problema ,o načinima financiranja kampanje, o svojim prvim potezima ako ga izaberu za predsjednika države, te čestim posjetima Drnišu u djetinjstvu.

nadan_vidosevic2Kaže sredinom ljeta odlučio je da će se kandidirati ,a na što nije utjecala ostavka tadašnjeg premijera Ive Sanadera .
-Razlog je bio taj što je u kolovozu postalo posve očito da je nekontrolirana populistička politika Hrvatsku dovela u duboku gospodarsku, političku i moralnu krizu, pa sam sâm sebi rekao: ako sam imao petlje 1989. ući u politiku i biti u politici u ratno vrijeme, loše bih se osjećao da se sada opet ne uključim kada je Hrvatska gospodarski ugrožena, kazao je Nadan Vidošević i poručio kako se na ovim izborima ne odlučuje o pojedincu koji će voditi Hrvatsku, nego o hrvatskoj budućnosti. Dodao je, kako je Hrvatska prezadužena i ekonomski ugrožena zemlja koja više ne može financirati kamate na svoje dugove, ne može platiti niti jednu lipu kamata, a kamoli glavnicu. Probleme hrvatskog gospodarstva vidi u posrnuloj industriji, a smatra kako država ima mnogo neiskorištenih resursa.
-Optimističan je kaže, jer smo preživjeli Domovinski rat, spektakularno izveli vojne akcije Bljesak i Oluju i nebrojeno puta se izvukli iz problema. Hrvatska sada ima industriju slabiju nego 1985., no imamo ljude, cestovnu, željezničku i drugu infrastrukturu, luke, plin, naftu, zemlju i druge resurse za razvoj.
-Moj cilj je usmjeriti sva znanja na rješavanje problema,a ono što muči Drnišane muči i sve građane Hrvatske. Svi žele siguran posao, sigurne mirovine koje dolaze na vrijeme i bolju budućnost. To je izazov ove generacije koja mora riješiti probleme da bi nama bilo bolje, a osobito našoj djeci .

Na pitanje :Kako ste vi zaradili svoj prvi milijun kuna? ,odgovara da je dugo i mukotrpno radio,a prije svega, uvijek imao dobru plaću. Sva imovina mu je i Hrvatskoj i uredno plaća poreze.
– Nisam dužnosnik od rata pa sam mogao primati i naknade od nadzornih odbora, a ponajviše, tako zarađen novac, znao sam spretno ulagati,tvrdi Vidošević.

Vjerujem u ovaj narod, poručio je nezavisni predsjednički kandidat Nadan Vidošević i dodao kako je siguran u svoju pobjedu, ako sve to o čemu govori dođe do ljudi.
U Drniš u djetinjstvu navraćao je često zbog prijateljevanja njegove obitelji s obitelji Branka Drezge, nerijetko i u lov “na baketinu ” na ptice pjevice u Petrovom polju,a imao je i dozvolu za lov mrežama za znanstveno ornitološko istraživanje , stoga je bez problema znao da je najpoznatija pjevica sa drniškim staništem -kalandrun.


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Nastavite čitati

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian