Kamene ploče koje se ugrađuju na Poljanu nisu odgovarajuće debljine! (foto & audio)

- 20. ožujka 2014.

Kamene ploče koje se ugrađuju na Poljanu u Drnišu nisu debljine 10 centimetara kako to predviđaju projektna dokumentacija i troškovnik već 8,5 centimetara.
Da izvođač radova tvrtka ‘Graditelj svratišta’ d.o.o. postavlja tanje ploče nije uočio nadzor tvrtka IGH – PC Split odnosno imenovani nadzorni inženjer Ljubo Križanec već, kako sam tvrdi, gradonačelnik Drniša Josip Begonja u razgovoru sa građanima.

Foto: Radio Drniš

– “Kako se to u narodu kaže odokativno prilikom prolaska prokomentirao sam debljinu ploča sa sugrađanima koji su promatrali radove nakon čega sam poslao djelatnike gradske uprave da izmjere debljinu ploča metodom preskoka i slučajnog odabira već ugrađenog ali i uskladištenog obrađenog kamena koji se nalazi na samom trgu odnosno gradilištu.

Tako je Grad Drniš kao investitor utvrdio da postoji razlika u debljini ploča i to u rasponu od 1,3 do 1,7 centimetara po uzorku što čini odstupanje od cca. 13 do 17 posto u odnosu na ono što je ugovoreno. Ja sam od IGH zatražio pismeno očitovanje o uočenim nedostacima nad izvedenim radovima i pronalasku hitnog rješenja zbog dinamike radova koji bi trebali biti gotovi do konca travnja”, kazao nam je gradonačelnik Drniša Josip Begonja (HDZ) te dodao da ukoliko bude potrebno Grad Drniš će angažirati stalnog sudskog vještaka da napravi svojevrstan elaborat o debljini ugrađenog kamenog materijala,

– “Očekujem konkretan odgovor u kratkom roku i od IGH i od tvrtke ‘Graditelj svratišta’ a pozvali smo i predstavnike tvrtke ‘Slobodan prostor’ koja je izradila projektnu dokumentaciju i koja je sastavljala troškovnik da daju svoje očitovanje. Nakon što pristignu sva očitovanja vidjeti ćemo što dalje. Ne isključujem mogućnost da se sav postavljeni kamen neodgovarajuće debljine odnosno debljine kakva ne stoji u troškovniku ukloni sa Poljane”, naglasio je Begonja.

{play}images/audio2/Josip_Begonja_1.mp3{/play}
{play}images/audio2/Josip_Begonja_2.mp3{/play}

Na pitanje jeli netko razliku od 1,5 centimetra htio staviti u svoj džep gradonačelnik Begonja nije želio odgovoriti kao ni to jeli posrijedi posao za DORH ili Uskok,

– “Teško mi je optuživati u ovome trenutku bilo koga ali uloga nadzora je da štiti investitora i da nazire da li se ugrađuje materijal kako je troškovnikom predviđeno. Pričekajmo par dana bit ćemo pametniji ali ne isključujem mogućnost ni da se u cijelu priču uključe pojedine državne službe”, zaključio je Begonja.

{play}images/audio2/Josip_Begonja_3.mp3{/play}
{play}images/audio2/Josip_Begonja_4.mp3{/play}

Osim ploča koje nisu odgovarajuće debljine od 10 cm a koje su dijelom već postavljene do parka Podvornica, s druge strane Poljane bliže zgradi Gradske uprave ugrađene su ploče od 5 cm – kako je projektom i predviđeno.

Foto: Radio Drniš

Foto: Radio Drniš

Foto: Radio Drniš

Foto: Radio Drniš


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background