Kako obnoviti fasadu zgrade o većinskom trošku države doznajte na radionici u Drnišu

- 29. studenoga 2016.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, u suradnji s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja, na inicijativu GEOMAPE d.o.o. iz Drniša, organizira u srijedu 30.11. u Drnišu u 17.00 sati, u prostorijama osnovne škole Antuna Mihanovića Petropoljskog, radionicu o načinu i uvjetima prijave na novi natječaj za energetsku obnovu višestambenih zgrada.

Naime, Iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija” do 2020. godine Hrvatskoj je za tu namjenu na raspolaganju 70 milijuna eura.

Natječaj za prvi krug korištenja poticaja u iznosu od 152 milijuna kuna – 17. listopada raspisalo je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja.

Projektni prijedlozi se u roku od 90 dana, zaključno s 16. siječnja 2017. godine, dostavljaju Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, koje provodi odabir projekata.

Cijeli postupak ocjenjivanja i odabira traje 120 dana, a završava odlukom o financiranju koji donosi ministar graditeljstva te sklapanjem ugovora s odabranim korisnikom sredstva.

Međutim, novi izvor financiranja podrazumijeva prilagodbu dosadašnjih uvjeta, pa upravitelji zgrada i predstavnici stanara moraju detaljno proučiti objavljeni javni poziv, kako bi što uspješnije kandidirali za raspoloživa sredstva. Taj posao olakšat će im upravo Fond, odnosno njegov Sektor za energetsku učinkovitost koji će im biti na raspolaganju u pripremi projekta i kompletiranju opsežne dokumentacije. Stoga diljem Hrvatske održavamo edukativne radionice, na kojima će djelatnici Fonda pojasniti sve izmjene u uvjetima prijave i financiranja te pravila provođenja postupaka javne nabave. Nakon toga, bit će dostupni upraviteljima i predstavnicima za individualna savjetovanja te će im dati detaljne upute za pripremu dokumentacije, ali i kasniju provedbu i praćenje projekata.

Cilj radionice u Drnišu, osim upravitelja zgrada i predstavnika stanara, je informirati i nadležne upravne odjele gradova i općina u županiji, kao i lokalne razvojne agencije.


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian