DRNIŠ – GRAD KOŠARKE! BRAVO KK DOŠK: ZA POBJEDU I ZA ORGANIZACIJU TURNIRA

- 29. studenoga 2016.

Još jedan sjajan košarkaški turnir za mlađe uzraste pod nazivom Međunarodni turnir “Volim košarku” održao se u Drnišu od 25. – 27. studenoga u organizaciji KK DOŠK i pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Igralo se u dvije kategorije, 2004./2005. godište i 2006./2007. godište. Ukupno je sudjelovalo 12 ekipa, a posebni su gosti turnira bili djeca i treneri KK Kiseljak iz BIH.

Najbolji su na kraju bili dječaci DOŠK-a i Splita.

Prva dva dana igralo se po skupinama, a završni treći dan igralo se za poredak. U uzrastu 2004./2005. 5. mjesto osvojio je Alkar pobjedom protiv Mislava rezultatom 43:21, u utakmici za 3. mjesto Zara je bila bolja od domaćina DOŠK-a rezultatom 48:28. Utakmicu za prvo mjesto na turniru igrali su dječaci Splita i Kiseljaka. A utakmica je bila jako neizvjesna te je odlučena tek nakon produžetaka, uz ovacije i zdušno navijanje sa tribina. Na kraju su se pobjedi radovali mladi igrači Splita. Bili su bolji 48:44.

I u mlađoj kategoriji djece godišta 2006./07. bilo je jako zanimljivo, a najviše razloga za slavlje i sreću imala je DOŠK- ova generacija dječaka.
Za 5. mjesto borili su se Kiseljak i Zara koja je na kraju pobijedila rezultatom 45:34. U utakmici za 3. mjesto bolji su bili dječaci ŠK Dražen Petrović iz Šibenika od vršnjaka iz Splita rezultatom 45:20. DOŠK je u finalu igrao protiv Alkara te pobijedio 52:38.

U sklopu završnog dana turnira održana su i natjecanja u slobodnim bacanjima i tricama. I tu su se najuspješnijim pokazali dječaci DOŠK-a.
Starija generacija natjecala se u pogađanju trica a pobjedu je odnio Marko Marin iz DOŠK- a. Mlađi su pokazivali vještinu pogađanja slobodnih bacanja a najbolji je bio domaći Ivan Čulina.

Izabrani su i najbolji igrači i strijelci turnira ‘Volim košarku’.
Najbolji strijelac turnira za uzrast 2004./2005. bio je Damian Škoro iz KK Kiseljak sa 78 postigutih koševa.
Najbolji strijelac turnira za uzrast 2006./2007. bio je Tin Nenadić iz KK Kiseljak sa 49 postignutih koševa.

Najboljim igračem turnira u uzrastu 2004./2005. proglašen je Toni Milevčić iz KK Split dok je u uzrastu 2006./2007. za najboljeg igrača proglašen Luka Buha iz DOŠK-a.

Najbolja petorka turnira za dječake rođene 2004/2005. izabrani su:

1. Andrej Lovrić- KK Split
2. Zvonimir Pervan – KK DOŠK
3. Damian Škoro – KK Kiseljak
4. Marko Čevra – KK Split
5. Ivan Kuliš – KK Kiseljak

U najboljoj petorci turnira za dječake rođene 2006./2007. izabrani su:

1. Marko Vidić – KK Alkar
2. Vito Sutlović – KK Dražen Petrović
3. Josip Vlaić – KK DOŠK
4. Lovre Jukić – KK Split
5. Jakov Velić – KK DOŠK

Prije same dodjele medalja, pehara i priznanja najboljima, publiku na tribinama i sve aktere turnira pjesmom su počastila i oduševila djeca iz Dječjeg zbora “Grdelini”, obučena u DOŠK-ove majice. 

Pehare, medalje i ostala priznanja djeci su uručili Iva Jelčić tajnica KK DOŠK, predsjednik DOŠK- a Dario Lapić, gradonačelnik Drniša Josip Begonja i dožupan Šibensko-kninske županije Tomislav Vrdoljak.

Sudionici turnira, posebno voditelji ekipa imali su samo riječi hvale za organizaciju i gostoprimstvo u Drnišu. Vodstvo Košarkaškog kluba DOŠK pohvalili su posebno za rad sa djecom. Kazali su kako Drniš po tom pitanju može biti uzor puno većim gradovima, a kategoriju djece godište 2006./2007., trenera Alena Šikića, nazvali su novom DOŠK-ovom uzdanicom. Jasno se vidi razlika u njihovoj dominaciji na parketu u odnosu na drugu djecu, i ova će generacija sasvim sigurno biti uspješna kao DOŠK-ova zapažena generacija u Hrvatskoj a i šire – godište 2002./2003., – kazao je trener KK Split Miroslav Bubić.

 FOTO: KK DOŠK 


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian