I u drniškim pekarama uskoro skuplji kruh

- 14. listopada 2010.

Novi udar na džepove građana bit će poskupljenje kruha. Pekarski proizvodi poskupjet će za otprilike 6 posto.

Novo poskupljenje pekari opravdavaju visokim cijenama brašna i plina, koji su ključni u proizvodnji kruha.

Kada je cijena osnovne sirovine poskupjela, kada je brašno poskupjelo gotovo 40% u samo mjesec dana, onda je lako odgovoriti zašto je potrebno činiti korekcije pekarskih proizvoda, izjavila je direktorica Žitozajednice Nada Barišić.

Iz drniške tvrtke ‘Žito promet’ za proizvodnju pekarskih proizvoda i slastica, od vlasnika Ivice Anđelića doznajemo u Drnišu sasvim sigurno do kraja godine poskupljenja njihovih proizvoda neće biti. Anđelić međutim naglašava kako će na razini države i županije poskupljenja biti i ono je opravdano, a očekuje poskupljenje od 5 do 15 posto. No u Drnišu u dvije trgovine koje prodaju proizvode ‘Žito prometa’ još do kraja godine vrijedi akcija po kojoj se kruh prodaje po 30 do 40 posto nižoj cijeni.

Sličnog razmišljanja je i Mate Puljić iz ‘Pekarnice Puljić’.

– Prije dva mjeseca brašno sam nabavljao po veleprodajnoj cijeni od 1,35 kuna a sada košta 2,35 kuna. Poskupjelo je dakle brašno, skuplje je i gorivo pa je poskupljenje kruha i ostalih naših proizvoda opravdano – to je lančana reakcija. Kada će do poskupljenja doći teško je prognozirati, možda već krajem mjeseca, kazao nam je Puljić.


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian