I u drniškim pekarama uskoro skuplji kruh

- 14. listopada 2010.

Novi udar na džepove građana bit će poskupljenje kruha. Pekarski proizvodi poskupjet će za otprilike 6 posto.

Novo poskupljenje pekari opravdavaju visokim cijenama brašna i plina, koji su ključni u proizvodnji kruha.

Kada je cijena osnovne sirovine poskupjela, kada je brašno poskupjelo gotovo 40% u samo mjesec dana, onda je lako odgovoriti zašto je potrebno činiti korekcije pekarskih proizvoda, izjavila je direktorica Žitozajednice Nada Barišić.

Iz drniške tvrtke ‘Žito promet’ za proizvodnju pekarskih proizvoda i slastica, od vlasnika Ivice Anđelića doznajemo u Drnišu sasvim sigurno do kraja godine poskupljenja njihovih proizvoda neće biti. Anđelić međutim naglašava kako će na razini države i županije poskupljenja biti i ono je opravdano, a očekuje poskupljenje od 5 do 15 posto. No u Drnišu u dvije trgovine koje prodaju proizvode ‘Žito prometa’ još do kraja godine vrijedi akcija po kojoj se kruh prodaje po 30 do 40 posto nižoj cijeni.

Sličnog razmišljanja je i Mate Puljić iz ‘Pekarnice Puljić’.

– Prije dva mjeseca brašno sam nabavljao po veleprodajnoj cijeni od 1,35 kuna a sada košta 2,35 kuna. Poskupjelo je dakle brašno, skuplje je i gorivo pa je poskupljenje kruha i ostalih naših proizvoda opravdano – to je lančana reakcija. Kada će do poskupljenja doći teško je prognozirati, možda već krajem mjeseca, kazao nam je Puljić.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background