Brza cesta Šibenik-Drniš-Knin sa svega dvije kolničke trake i bez obilaznica Drniša i Knina?

- 18. listopada 2010.

Drnišani i Kninjani nezadovoljni su što u projektnu dokumentaciju izgradnje brze ceste Šibenik Drniš Knin po novome nisu uvrštene izgradnje gradskih obilaznica odnosno pristupnih prometnica ova dva grada na žilu kucavicu Šibensko kninske županije kako političari vole nazivati brzu cestu a što je svojevremeno ambiciozno bilo obećavano.

Gradonačelnik Drniša Ante Dželalija i gradonačelnica Knina Josipa Rimac smatraju da bez izgradnje pristupnih cesta za njihove gradove buduća brza cesta neće biti pravo prometno rješenje.

– Bez gradske obilaznice ta cesta za nas je puni promašaj. Ja i gradonačelnica Rimac i dalje zastupamo mišljenje koje smo izrazili na sastanku u Hrvatskim cestama da su obilaznice neophodne, kazao nam je Dželalija.

Na ovu temu sastalo se i Međustranačko vijeće Grada Drniša koje je zaključilo da bez izgradnje pristupne ceste sama izgradnja brze ceste ne rješava drniške prometne poteškoće. Međustranačko vijeće traži da se pri izradi projektne dokumentacije brze ceste istodobno izradi i projekt za izgradnju nove drniške obilaznice.

Nadalje predviđena trasa po projektu neće imati dva kolnika sa po dvije prometne trake jer je prometna studija koju kako doznajemo čelnici obiju gradova nisu niti vidjeli, pokazala da nema potrebe za dvije trake. Gradonačelnici smatraju da takvo rješenje nije brza cesta te da nije prihvatljivo.

Da buduća brza cesta uopće neće imati obilježja brze ceste potvrdio nam je i Šibensko kninski župan Goran Pauk koji je prošlog ljeta u Drnišu kazao kako je riječ o projektu vrijednom 200 milijuna eura,

– To je ogromna investicija i sigurno neće ići u onakvom obuhvatu u kakvom je prvotno zamišljen nego će ići u fazama, prvo kao dvotračna cesta a kako budu tražili promet i život onda će se eventualno raditi još dvije trake, kazao nam je Pauk.

Ovoga tjedna i u Drnišu i u Kninu održati će se Javna rasprava Studije utjecaja na okoliš Brze ceste Šibenik Drniš Knin. Gradonačelnici Drniša i Knina pozivaju sve gradske vijećnike, predsjednike mjesnih odbora kao i građane da se odazovu raspravi koja će se u Kninu održati u srijedu 20. listopada u 17.30 sati te dan kasnije u četvrtak 21. listopada u Drnišu u maloj gradskoj vijećnici u 16.30 sati.


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian