Hrvatski planinarski savez dodijelio priznanje PD Promina Drniš

- 27. prosinca 2017.

Godina 2017. na žalos će ostati zapamćena po katastrofalnom požaru koji je poharao Prominu koncem kolovoza. Nadljudskim naporima požar je danima gašen od strane vatrogasaca, vojske, GSS-a, mještana, lovaca, planinara i drugih zaslužnih zahvaljujući kojima je spašen planinarski dom.

Iza planinara je uspješna godina po pitanju uspona, izlet, tečaja, održane Male planinarske škole po prvi puta nakon dugo godina. Organizirali su i još jedan Prominatrek, a članovi sportske sekcije bilježili su zapažene rezultate, posebno vrijedi istaknuti Radu Barišić koja je sudjelovala na Dalmacija ultra trail 2017.. Koncem godine stiglo im je vrijedno priznanje od Hrvatskog planinarskog saveza. PD – Promina dobilo je posebno priznanje za obranu doma. Naime HKS je za obranu planinarskih domova na Mosoru i Promini od požara tijekom ljeta 2017. godine priznanja uručio: HGSS Stanica Split, HPD “Mosor”, Split i PD “Promina”, Drniš.

Na novogodišnjoj sjednici Izvršnog odbora Hrvatskog Planinarskog Saveza koja je održana u Zagrebu dodijeljena su i sljedeća priznanja:  za Najbolju planinarsku udrugu: HPK “Sveti Mihovil”, Šibenik, Najbolji društveni rad u planinarskoj udruzi: Hrvoje Tržić, predsjednik PD “Krndija”, Najbolje organizirana akcija: HPD “Željezničar” za uređenje okoliša i pristupa planinarskom domu “Željezničar”, Najbolji dužnosnik u HPS-u: Aida Barišić, pročelnica Komisije za speleologiju HPS-a, Najveći uspjeh u HPS-u: Školovanje 24 trenera sportskog penjanja, Najbolji rad s mladima: PD “Bundek” Mursko Središće, Najveći doprinos planinarskoj publicistici: Goran Rnjak, urednik knjige Speleologija, Najbolja web stranica: http://www.jankovac.hr od HPD “Bršljan-Jankovac”, Osijek, Najbolji planinarski objekt: planinarsko sklonište Šugarska duliba, Najbolji upravljač planinarskog objekta: PD “Planik” iz Umaga, za planinarsku kuću na Žbevnici, Najbolji domaćin planinarskog objekta: Dežurni članovi HPD-a Hum u planinarskoj kući Sveti Andrija na otoku Visu i Srebreni znak HPS-a za rad na skloništu Šugarska Duliba – Ivan Juretić.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Nastavite čitati

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background