Sportska 2017.

- 31. prosinca 2017.

U 2017. godini još jednom su odlične rezultate postigli mladi košarkaši DOŠK-a, članovi Karate kluba Drniš iz godine u godinu osvajaju brojna odličja na domaćim i međunarodnim natjecanjima, N.K. Zagora ponovno se vratila među trećeligaše, Malonogometni klub Mirlović Zagora uspješno se natječe u Županijskoj ligi, jedino se nema što pozitivno izdvojiti u Nogometnom klubu DOŠK.

SPORT-2017

No, krenimo redom. Niz vrhunskih rezultata K.K. DOŠK imao je s mlađim kategorijama. Zlatna generacija mlađih kadeta postigla je najveće uspjehe u povijesti kluba. Mladi igrači DOŠK-a bili su najbolji u Županiji, zatim su na prvenstvu Dalmacije bili bolji od svojih vršnjaka iz Splita i Zadra, te su izborili plasman na prvenstvo Hrvatske. Igrali su među četiri najbolje hrvatske ekipe i osvojili treće mjesto. Kadeti su s Osnovnom školom Antuna Mihanovića Petropoljskog osvojili prvo mjesto u Hrvatskoj. Dječaci rođeni 2008. godine prvaci su Dalmacije, dok su na prvenstvu Hrvatske u Pazinu osvojili četvrto mjesto. K.K. DOŠK je organizirao razne turnire u prošloj godini, izdvojimo turnir u basketu Pršuting, koji već postaje tradicija, a klub je primio i mnoga priznanja. Košarkašica NIka Pleadin najbolja je mlada košarkašica u Županiji, dok su kadeti Pleadin, Goreta i Pekas dobili pozive za mladu reprezentaciju. Dodajmo i kako je Milovan Kević dobio nagradu Zajednice sportova Šibensko – kninske županije za zaslužnog sportskog djelatnika.

 

Članovi Karate kluba Drniš nastavili su s uspjesima i u 2017. godini. Još jednom su potvrdili kako se u klubu dobro radi. Osvojili su brojna odličja na domaćim i međunarodnim natjecnjima. Uz Zorana Zoričića, koji je u klubu više od 20 godina, asistenti trenera od ove sezone postali su Ema Puljić i Roko Čupić. Intres za karate u Drnišu je velik, uvjeti za rad više nego dobri i u klubu vjeruju u još bolje rezultate u 2018.

Nogometni klub Zagora izborila je povratak u Treću ligu – jug i to je zasigurno najveći uspjeh u 2017. godini. U klubu iz Unešića ističu odličnu suradnju s ekipom MIhovila, posebice u razvoju mladih igrača. Prošle godine održana je i Izborna skupština Zagore, te je za predsjednika izabran M.Paić,koji svojim angažmanom jako pomaže klubu da ostane na sadašnjoj razini. Želja je postati stabilan trećeligaš i iznjedriti što više kvalitetnih igrača sa šireg područja Zagore.

Malonogometni klub MIrlović Zagora uspješno se natječe u Županijskoj ligi, u muškoj i ženskoj kategoriji. Podsjetimo, muška ekipa davno je po rezultatima trebala biti u Drugoj ligi, ali su zbog financijskih razloga odustali od višeg ranga. Nastupaju na raznim turnirima u Hrvatskoj i inozemstvu, a već tradicionalno za Božićno – novogodišnje blagdane igrauju na turniru u Njemačkoj.

Nažalost, navijači i simpatizeri Nogometnog kluba DOŠK neće osobito pamtiti ni 2017. godinu. Već dugo traje agonija u najstarijem drniškom sportskom kolektivu. Bivša uprava je nešto pokušala napraviti, no na kraju je raspuštena, unatoč izuzetnim naporima koje su ulagali, volonterskom radu, značajnom doprinosu osvjetljivanja igrališta noćnom rasvjetom, te pomaku u radu sa mladima. Novi ljudi tek su prije mjesec dana preuzeli čelne funkcije. Klub se natječe u pet kategorija, u mlađim uzrastima radi se dobro što pokazuju i rezultati. Dječaci redovito treniraju, imaju odlične uvjete za rad, te kao i uvijek postoji veliki interes mladih za nogomet.

O prvoj momčadi nema se što posebno napisati. Godinama igraju u Županijskoj ligi koja je uvjerljivo najlošija u Hrvatskoj. DOŠK se na kraju 2017. nalazi na posljednjem mjestu, ali sreća da više nema gdje ispasti. O povratku u Treću ligu više ne sanjaju ni najveći optimisti.

N.K. DOŠK, jedan od gradskih simbola, nekad je bio ozbiljan klub. Za dvije godine proslavit će 100. rođendan. Već dugo se obljetnice ne obilježavaju. Podvornica je uglavnom prazna. Ostaje nam samo nadati se da će u godinama koje slijede biti bolje. Gore od ovoga deefinitivno ne može.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background